El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La justícia imputa a la regidora Lucía Martín per coacció i prevaricació

Societat

La justícia ha admès a tràmit una querella penal pels presumptes delictes de coaccions i prevaricació contra la regidora del Districte de Sant Andreu, Lucía Martín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra. La querella, presentada per Vauras Investments, ha sigut rescatada per la Secció Vuitena de l’Audiència de Barcelona, després que el Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona decidís rebutjar-la mesos enrere en consonància amb l’opinió de la fiscalia.

 

El cas pel qual se l’imputen aquests delictes a Martín se situa al Poble-sec. Vauras Investment S. L. és un fons voltor que té en propietat del Bloc Llavors, un edifici del carrer de Lleida que s’ha convertit en un símbol de la lluita per l’habitatge a la ciutat. Tal com ha avançat eldiario.es, segons l’Audiència, existeix la possibilitat que els tres encausats haguessin comès un presumpte delicte de coaccions, en “forçar [a l’empresa] a cedir” habitatges d’aquest edifici per destinar-los a lloguer social. Una pressió on haurien fet servir l’Ajuntament com a “mecanisme intimidatori” a partir del moment que els van amenaçar amb no concedir-los i/o no desbloquejar les llicències d’obres.

En paral·lel, l’Audiència també considera que cal revisar la possibilitat que existeixi un presumpte cas de prevaricació administrativa. La raó: els expedients sancionadors que va posar en marxa el consistori contra l’empresa. Cal tenir en compte, però, que el tribunal sembla no tenir del tot clar el motiu pel qual haurien comès prevaricació, ja que ha demanat a l’empresa que “concreti amb tot detall les resolucions administratives adoptades que [des de Vauras] venen a titllar de prevaricadores”.

Segons ha declarat Serra en una compareixença conjunta amb la regidora de Sant Andreu, la immobiliària es tracta “d’un fons de capital estranger que buscava una operació especulativa al Poble Sec”, i ha recordat que la justícia ja va estar a punt d’arxivar la querella de Vauras. “Del que realment se’ns acusa és d’aplicar la legislació d’habitatge […]. No podíem fer una altra cosa que aplicar-la. Ho fem tant per convicció com per obligació legal, per una normativa llavors vigent”, ha afegit el regidor. De fet, la negativa de Vauras a oferir un lloguer social als ocupants, tal com marca la llei catalana d’Habitatge, va ser el que va portar a l’Ajuntament a multar al fons. Una decisió municipal, però, que ara ha quedat en dubte davant la revisió que ha demanat efectuar l’Audiència.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

1 Comentari

  1. El que està passant a molts de Catalunya, i concretament a Barcelona, és no diferenciar quan es un lloguer social, al fer veure que no és el mateix a l’ocupació il·legal.
    Més lloguer social si, ocupacions no.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt