El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament pregunta al veïnat per què fa servir bolquers

Societat

Amb motiu del desplegament de la fase 2 de la recollida d’escombraries ‘porta a porta’, l’Ajuntament de Barcelona ha començat a recopilar dades per instal·lar els 17 contenidors on s’hauran de llençar els bolquers. Un contenidor, però, que només podran fer servir aquells veïns als quals se’ls lliurarà una clau especial, després d’haver omplert un qüestionari. La polèmica: el consistori els pregunta els motius pels quals el veí interessat fa servir bolquers.

 

Tal com recull el formulari oficial on s’han de donar dades personals com el nom, la direcció completa de casa i fins i tot el DNI, l’Ajuntament pregunta el motiu pel qual se sol·licita la clau que permetrà obrir els contenidors de bolquers. D’entrada, només es contemplen tres opcions: conviure amb infants “menors de 3 anys”, conviure amb persones que fan servir bolquers o conviure amb persones que “per tractament o malaltia” fan servir bolquers. Si bé la primera opció limita l’edat a partir de la qual un infant pot requerir l’ús de bolquers o no, la diferència entre la segona i la tercera opció permet esbrinar una qüestió tan íntima com el fet de si el sol·licitant o convivent està malalt.

En paral·lel, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ja ha avançat en l’Audiència Pública de Sat Andreu d’aquest dilluns que el material tèxtil relacionat amb la menstruació, com compreses o tampons, s’ha de seguir dipositant en la bossa transparent de la resta o dins del camió itinerant. El motiu: s’ha decidit que els 17 nous contenidors recullin només bolquers, ja que segons dades municipals, entre el 10% i el 17% de la població en fa ús.

 

Formulari per sol·licitar la clau del contenidor de bolquers // @fans_portaporta

8 Comentaris

 1. Peró aquest ajuntament no pensa en la gent gran? Amb movilitat reduida… Els podem complicar una més la vida. Ajuntament reconeix q fas les coses des d un despatx i escolta.

  • Molt maco això dels tampons i les compreses en les bosses transparets.
   Això és un despropòsit!
   Problemes amb el què menges i no pots llençar fins que toca, problemes si no hi ets dins l’horari de recollida o si marxes de viatge i has de llençar la brossa trucant a no sé on perquè vinguin a recollir-la. Tot són problemes i problemes. I controlats fins al màxim de la nostra intimitat.
   Reciclar SÍ! Així no!

 2. Es una vergonyia que ens obliguin donar dades personals de qui nesessita bolques ,per la meva part directa a les papareres ,no donaria cap informacio si es dones el cas ,cap ajuntament havia estat tant mal educat com aquest ,ha veura si aixo es legal judicialment

 3. Crec directament que revelar aquesta circumstància sanitària personal és una infracció de la legislació vigent pel que fa a la protecció de dades personals ja que indirectament reveles que tens incontinència urinaria.
  Per cert, això no només els passa a la gent gran.

  Estem de nou davant d’un exemple de maoïsme ecològic propiciat per un ajuntament que creu que la seva acció no està limitada. Aquest nivell de control és pròpi dels règims més autoritaris.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt