El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les zones verda i blava també funcionen a l’agost

Economia

Encara que fins a l’any 2015 aparcar durant el mes d’agost a les zones blava i verda de Sant Andreu i Barcelona era gratuït, a partir de 2016 el Govern de l’alcaldessa Ada Colau va decidir gravar també el mes vacacional per antonomàsia. Un fet que els veïns amb cotxe a la via pública han de tenir en compte abans d’oblidar-se de renovar els tiquets, sobretot ara que les tarifes també han canviat.

Banner Ajuntament 300x250
 

Va ser l’any 2020 quan el preu per hora en la zona verda o blava es va començar a vincular a l’etiqueta ambiental del vehicle, la demanda en el sector on es vol aparcar o si existeix cap alerta per episodi de contaminació. Per tant, en funció del model de cotxe, el punt on es vulgui estacionar i/o la contaminació atmosfèrica d’aquell dia, la factura serà una o una altra.

Cal recordar que l’horari de la zona verda funciona de dilluns a divendres o de dilluns a dissabte, de 8 a 20 h sense interrupció horària. En cas de no tenir el distintiu de zona, la durada màxima de l’estacionament és només d’una o dues hores. Pel que fa a la zona blava, aquesta a Sant Andreu funciona majoritàriament de 9 a 20 hores de dilluns a divendres (es recomana consultar abans els horaris dels senyals verticals). En cas de rebre una sanció, aquesta acostuma a ser de nou euros.

Fotografia | zonaverda.cat

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt