El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu supera la segona onada de la pandèmia

Societat

Segona onada doblegada. Sant Andreu de Palomar ja ha aconseguit reendreçar la situació que es va començar a descontrolar a l’octubre i aquesta darrera setmana de desembre ha comptabilitzat 41 nous positius a les proves PCR i d’antígens de la COVID-19. Unes dades que deixen lluny les registrades fa quinze dies (72) i que se situen al voltant de les de finals de setembre, segons el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

En paral·lel, destacar que Sant Andreu de Palomar ja ha deixat de liderar el rànquing del barri amb més casos absoluts de tota Barcelona, encara que segueix a la part altra de la taula, per darrere de la Nova Esquerra de l’Eixample (46), l’Antiga Esquerra de l’Eixample (43) i la Vila de Gràcia (42). Pel que fa al conjunt del districte, els set barris del territori també han vist una davallada important en els seus indicadors, ja que de 145 persones que es van detectar amb coronavirus una quinzena de dies enrere, ara han passat a ser 109 la darrera setmana.

La millora de les dades a Sant Andreu de Palomar també s’han deixat notar a l’índex de contagis, el qual ja és inferior al barceloní: mentre que s’han detectat 70 casos per cada 100.000 andreuencs, a la ciutat l’aritmètica ha sigut de 88 positius per cada 100.000 habitants. En canvi, el que preocupa és la taxa de reproducció del virus, sobretot a la zona nord del nucli urbà, on per cada 100 malalts es contagien 154. A la zona sud l’índex segueix per sota d’u: 0,95.

Respecte als col·lectius generacionals més perjudicats per la COVID-19 han registrat el mateix nombre de casos tant els joves d’entre 15 i 34 anys, els adults de 35 a 64 anys i els majors de 65 anys: 13 positius per cada tram d’edat. Un fet que alleugera la pressió que patien sobretot els adults, però que desperta preocupacions entre la franja dels més grans. Respecte als infants menors de 14 anys la setmana passada només es van detectar dos positius, tot i que a data d’avui dimecres ja s’han confirmat set grups escolars confinats: quatre a l’Institut Doctor Puigvert, dos al Jesús, Maria i Josep i un a l’Escola Can Fabra.

Fotografia | Hospital Clínic Barcelona // @franciscoavia

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt