El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau exigeix a Airbnb la retirada d’11 anuncis de pisos turístics il·legals

Societat

Amb l’objectiu d’acabar amb els habitatges d’ús turístic il·legals que hi ha escampats pel territori, el Govern de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit a la plataforma Airbnb la retirada de 969 anuncis de pisos que no compleixen la normativa, onze dels quals ubicats al Districte de Sant Andreu (el segon districte amb menys pisos detectats). En aquesta línia, des de l’Ajuntament destaquen com els inspectors municipals s’han pogut centrar a analitzar les dades de les cerques web i identificar anuncis actius que aparentment són legals però amaguen irregularitats.

 

Entre tots els que s’han analitzat a Sant Andreu, els inspectors han localitzat onze habitatges irregulars i des del consistori ja han demanat a l’empresa que desactivi els corresponents anuncis immediatament. En paral·lel, s’estudiarà la possibilitat d’obrir els corresponents expedients disciplinaris a causa de les diferents casuístiques. El motiu: mentre que una meitat dels anuncis il·legals ofereixen pisos sencers sense llicència o amb llicència falsa, l’altra meitat ofereixen habitacions quan en realitat són habitatges sencers dividits per estances o habitacions. Dit d’una altra manera: en realitat amaguen un servei d’alberg o pensió.

Des que l’any 2016 l’Ajuntament de Barcelona va iniciar la seva croada contra els allotjaments turístics il·legals que s’ha pogut demostrar que vuit de cada deu habitatges il·legals s’anuncien a Airbnb. Per aquesta raó, l’executiu d’Ada Colau insisteix a les plataformes, i en especial a Airbnb, que compleixin amb la seva obligació de comprovar l’adequació a la normativa de cada anunci en el moment previ a la publicació.

En quatre anys l’Ajuntament ha obert un total de 16.993 expedients disciplinaris a tota la ciutat, que han derivat en 7.194 ordres de cessament i 8.740 sancions. A més, 2.176 pisos que feien d’allotjament turístic il·legal han passat a tenir ús d’habitatge, ja sigui entrant al mercat de lloguer o com a residència principal del propietari. Pel que fa als legals, s’han tramitat 908 sancions a pisos amb llicència que produïen molèsties a la ciutadania.

Fotografia | Ajuntament de BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt