El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu torna a registrar un ritme de contagis similar al de l’agost

Societat

Corba doblegada (parcialment). El nombre de nous contagiats setmanals per COVID-19 ha tornat a caure i les dades ja s’assimilen a les del passat mes d’agost, segons recull el Departament de Salut de la Generalitat. Més concretament, entre el 23 i el 29 de novembre a Sant Andreu de Palomar es van contagiar 59 veïns, mentre que en el mateix període anterior van ser 93 els positius a les proves PCR o d’antígens.

 

Tot i això, Sant Andreu segueix líder en la taula dels barris més afectats de tota Barcelona en nombres absoluts, just pel davant del de La Sagrada Família (52) i El Raval (48). De fet, la incidència del virus encara és superior a la barcelonina. Si bé per cada 100.000 veïns hi ha 101 andreuencs infectats, en el cas del conjunt de la ciutat aquesta aritmètica se situa en 86 contagiats per cada 100.000 habitants. Pel que fa al conjunt del districte, la tendència segueix a la baixa i aquesta darrera setmana s’han detectat 161 nous malalts, quan fa 15 dies el nombre de positius va ser de 236.

La franja d’edat més castigada pel virus encara és la dels adults entre els 35 i els 64 anys (25 nous positius), seguida de la dels joves entre 15 i 34 anys (18). Pel que fa als majors de 65 anys s’han detectat 13 noves infeccions a Sant Andreu de Palomar i entre els menors de 14 anys només s’han donat tres casos. Una minsa xifra que no ha tingut ni repercussió en el funcionament dels centres educatius: per primera vegada des de principi de curs que tots els col·legis, instituts i escoles bressol del nucli urbà no tenen cap grup confinat (a data de dimecres a les 9 hores del matí).

De totes maneres, cal seguir amb atenció l’índex de reproducció del virus, ja que supera la xifra de l’1 tant al nord de Sant Andreu (1.05), com al sud (1.46). Què vol dir això? Que per cada 100 veïns contagiats al sud, se’n contagien 146 més, mentre que entre els veïns del nord passa a afectar a 105 nous veïns fins aleshores sans.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt