El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fira d’Economia Solidària es trasllada al món virtual

Economia

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) comença aquest divendres 23 d’octubre la seva novena edició dedicada a la transició ecosocial. Aquesta vegada, però, en un format virtual a causa de les mesures preventives per la COVID-19. Aquest, però, no evitarà tractar els mateixos objectius de la fira presencial d’anys anteriors, ja que es mantenen més de 180 expositors de 15 sectors diferents i una seixantena d’activitats que podran seguir al web de la FESC.

 

L’objectiu de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), organitzadora de la fira, era poder mantenir algunes activitats presencials durant tres caps de setmana. El primer, però, del 23 al 25 d’octubre, s’ha hagut de suspendre la presencialitat per les mesures preventives, motiu pel qual els actes es reprogramaran o es faran en format virtual. De fet, la FESC d’aquest any no es quedarà només en un cap de setmana, sinó que s’ampliarà al llarg de tot un mes per evitar la sobresaturació ni encavalcar programació.

Cada tarda de dilluns a divendres es podran visionar en directe al web de la FESC un seguit de xerrades que van des de l’emergència climàtica, l’habitatge cooperatiu o l’ecofeminisme, passant pel consum responsable, les polítiques públiques i l’economia solidària. A la franja horària del migdia tindran lloc les activitats virtuals del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores, i a les 17.30 hores començarà la programació en directe de la FESC, fins a les 20.30 hores. A més, com l’oferta d’activitats proposades per les organitzacions de l’economia solidària depassava la capacitat de programar en directe de la FESC, s’ha creat la FESC_ampliada: tot un programa d’activitats que tindran lloc durant el mes de la FESC, que es podran trobar a l’agenda del web.

Pel que fa a l’espai d’expositors, l’autèntica ànima de la FESC, enguany s’ha reconvertit en un portal virtual de caràcter immersiu, el qual proposarà a l’usuari un passeig per la fira a través dels 15 sectors en els quals treballa l’economia solidària catalana. La navegació que permetrà fer la visita a la fira virtual es podrà personalitzar en funció de si es tracta d’una persona visitant, empresa o membre de l’organització o administració pública. Per fer-ho més interessant, la web incorporarà un apartat específic de promocions i descomptes.

L’espai d’expositors enguany es traslladarà a un portal virtual immersiu // Marta Ruiz Jadraque

Respecte a la situació economicosanitària actual i l’amenaça d’una nova crisi, des de la XES observen que “el veritable virus del nostre món és el capitalisme“, motiu pel qual volen reivindicar la FESC com una alternativa “a una economia basada en l’acumulació de capital i la desigualtat”. Ja el 13 de març, just a l’inici de la pandèmia, la XES va fer públic un manifest on es proclamava que la COVID-19 no era un virus caigut del cel, sinó del capitalisme.

Fotografia | Edició del 2019 a la Fabra i Coats // BRUNA SCCL

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt