El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu segueix per sota de la renda mitjana barcelonina

Economia

Més pobres que la mitjana barcelonina. Aquesta és la conclusió que s’extreu del darrer informe anual del 2019, que s’ha elaborat des del Pla de Desenvolupament Econòmic de Sant Andreu. Segons apunta l’anàlisi, la renda familiar disponible a Sant Andreu de Palomar és de 77,7 punts, quan la mitjana de la ciutat és igual a 100. A més, el districte és el segon que menys renda disponible té de tota la ciutat.

 

Si bé l’índex es manté pràcticament estable respecte als valors de 2016, la gran crisi econòmica ha fet que el conjunt del districte hagi perdut 10 punts des de 2007. En clau de barris, només els veïns de Navas (81,6) tenen més renda que els de Sant Andreu de Palomar, tot i que se segueixen lluny de la mitjana barcelonina. Per la cua, el veïnat de la Trinitat Vella és el més empobrit (47,1 punts), fet que el situa entre els 10 barris amb menys renda disponible de la ciutat.

El 2018, el salari mitjà de les persones assalariades del districte va ser de 27.716 euros anuals. Una retribució que està 3.091 euros per sota de la mitjana de Barcelona, i situa el districte com el setè de la ciutat en nivell salarial, només per sobre de Sants- Montjuïc, Nou Barris i Ciutat Vella. A l’altre extrem està el de Sarrià – Sant Gervasi, on el salari mitjà d’un veí és de 47.396 euros anuals.

Pel que fa a la tasca dels serveis socials, l’any 2019 es van atendre al districte a un total de 6. 979 persones (el 4,64% de la població total), 1.813 al centre del carrer d’En Paixalet. En paral·lel, destacar que l’any 2017 el 19,8% de la població resident a Sant Andreu ja vivia per sota del llindar de la pobresa, d’acord amb l’Enquesta Sociodemogràfica de Barcelona.

Respecte a la privació material severa, aquesta el 2019 ha afectat al 9,1% de les llars del districte, mentre que en el cas concret de Sant Andreu de Palomar, el percentatge s’ha situat en el 7,2% dels habitatges. Encara que la incidència de l’atur s’ hagi reduït fins a finals del 2019 (l’estudi no contempla els efectes de la COVID-19 sobre el mercat de treball), la taxa d’aturats ha sigut sempre superior a la mitjana barcelonina.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt