El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival Mixtur esquiva la COVID-19 i reprograma les actuacions

Cultura

Tot just una setmana després que se celebri el Jazzing Sant Andreu, la Fabra i Coats acollirà el IX Festival Mixtur 2020, després que s’hagués de suspendre a l’abril per la COVID-19. Tal com han avançat els organitzadors, el festival de la nova creació sonora de Barcelona es desenvoluparà entre el 10 i el 20 de setembre amb bona part del cartell origina. En total s’espera que els centenars d’assistents al recinte fabril puguin gaudir d’una dotzena de concerts, vuit conferències i tota una sèrie de tallers i taules rodones, entre d’altres.

 

Com és habitual, el Mixtur apostarà per propostes sonores de darrera creació, les quals són pràcticament impossibles de trobar en els circuits comercials. D’aquesta manera el festival vol desmarcar-se de l’actual panorama musical i servir d’altaveu a aquells artistes emergents que es dediquen a les darreres avantguardes musicals, acompanyant-los de grups consolidats com Garage Ensemble o el quartet de saxo, Sigma Project. Els qui també estaran presents al recinte fabril seran Helmut Lachenmann, Kaija Saariaho,Benet Casablancas i Chaya Czernowin, entre d’altres.

Per tal que l’esdeveniment no giri només al voltant de la música, també s’ha convidat a artistes d’altres discinplines artístiques, com ara els professionals en videoart del Colectivo Ergo Sound, o la performancer Laura Llaneli. En paral·lel, les activitats pedagògiques també esdevindran un dels pilars fonamentals de la trobada, motiu pel qual disposaran d’un espai important dins de la programació. Un exemple és el concert resultant del Taller de Flauta, on els estudiants mostraran el treball realitzat durant les sessions a porta tancada, la trobada amb l’artista Jonathan Bell o la mastercalls de veu que impartirà Frank Wörner.

El quartet de saxo serà una de les referències del festival // SIGMA PROJECT

Fotografia | Ensemble Garage // Alessandro De Matteis

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt