El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Per què han marxat els jugadors de la UE Sant Andreu?

Esports

A finals de cada temporada, durant el període estival, els clubs modestos han de fer front al repte de convèncer els seus millors actius perquè es quedin. Això és força complicat de per si, però el repte es converteix en gesta quan el nivell dels futbolistes és superior a la categoria a què pertany el club. El salt cap a un equip de Segona Divisió B és un dels motius principals de l’èxode de jugadors de la UE Sant Andreu –així ho han fet ja Roger Escoruela, Sergi SerranoCarlos Craviotto– però no és l’únic. Hi ha d’altres jugadors que, tal com van deixar entreveure en els seus comunicats de comiat, els va costar més fer les maletes i haguessin continuat al Narcís Sala si no hagués estat per una sèrie de circumstàncies que els ho van impedir. Des de L’Exprés de Sant Andreu hem volgut treure’n l’aigua clara de tot plegat i apropar a l’aficionat andreuenc el per què de la marxa d’aquests.

Banner Ajuntament 300x250
 

D’entrada, la delicada situació econòmica de la UESA a causa de la COVID-19 ha estat un dels motius que ha dificultat la permanència d’alguns d’ells. El cas d’Elhadji Baldeh n’és un exemple, segons ha explicat a aquest mitjà de comunicació el mateix jugador: “Jo estava disposat a acceptar l’oferta del club, que ja era més discreta per la COVID-19, sempre que se’m cotitzés una part del sou tal com vam fer la temporada passada. Però el club no volia cotitzar res, i si ho feia, m’oferia cotitzar una quantitat del tot insuficient pel meu futur”. Elhadji, a més, ha afegit que s’ha sentit “poc valorat pel club” i ha recordat que abans del playoff d’ascens va rebutjar una oferta del Prat per tal d’acabar la temporada amb els quadribarrats, demostrant un compromís amb la UESA que, segons ell, des de dins no se l’ha tingut en compte.

En algunes de les sortides, però, també ha pesat el factor esportiu. La frustració de l’ascens fallit a la Segona Divisió B ha perdurat més enllà de la vigília de l’eliminació contra l’Hospitalet, fins al punt que ha motivat el canvi d’aires d’alguns futbolistes. Això mateix és el que ha reconegut Josu Rodríguez, qui afirma que no ha sortit del club “per motius econòmics, sinó perquè volia un projecte amb què creure“. “Veia a l’equip estancat després d’intentar aconseguir, sense recompensa, l’objectiu de l’ascens durant tres anys seguits i jo necessitava un canvi i anar-me’n a buscar nous reptes”, ha afegit. També s’han produït altres baixes amb motius similars als de Josu, els quals també han deixat de creure en el projecte i han anat a buscar fortuna a altres indrets, com és el cas dels tres que han optat per l’aventura balear: Jaume Villar, David Serrano i Laro Setién.

Elhadji Baldeh va arribar a rebutjar una oferta del Prat per seguir compromès amb l’ascens // JUDIT ANDREU- UESA

D’altra banda, també existeix la circumstància de jugadors que han causat baixa per motius tècnics: no comptaven per l’entrenador i no se’ls va oferir l’opció de renovar una temporada més. Aquest és el cas de Sergi Moreno, que ha admès que “tenia jugadors per davant, tant de dins del club com d’altres que es pretenien fitxar”. La UE Sant Andreu, a l’espera de poder definir la continuïtat dels seus atacants i d’incorporar-ne algun altre, va congelar les negociacions amb Serrano segons ha explicat aquest. Una situació incòmoda en la que el jugador mateix reconeix que “no podia seguir esperant una decisió”, motiu pel qual va decidir marxar abans d’hora i anar a buscar un equip que li “donés més confiança”.

Si bé per un motiu o per altre aquest reguitzell de jugadors han acabat abandonant les instal·lacions quadribarrades, ara la responsabilitat de vertebrar un nou equip que generi il·lusió dins del vestidor i a la grada recaurà en Toni Rodríguez, el nou secretari tècnic del club. Una incorporació que compta amb el segell de l’experiència a les oficines del FC Santboià i la UE Lleida, així com del seu pas per les banquetes del CE Sabadell i el Terrassa FC. Els seus encerts al mercat de fitxatges, però, s’hauran d’analitzar tot just d’aquí a una setmana amb la posada en marxa de la pretemporada.

Fotografia | Judit Andreu – UESA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt