El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu frena el creixement exponencial de positius per COVID-19

Societat

El nombre de veïns que es contagien de coronavirus no s’atura, però ara a un menor ritme. Segons les darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre el 10 i el 16 d’agost, fins a 43 veïns de Sant Andreu de Palomar van donar positiu a les proves PCR, el que suposa nou casos menys respecte a la setmana anterior. Pel que fa a la tendència al conjunt del Districte, la corva també sembla haver tocat sostre: mentre que la setmana passada 162 veïns van contraure la COVID-19, en aquest darrer període s’han infectat 149.

 

La baixada a Sant Andreu de Palomar, però, té una doble cara. Si bé representa una bona dada respecte al creixement exponencial de les darreres setmanes, ara el nucli urbà representa el segon barri amb més nous contagiats de tota Barcelona, només per darrere del Raval (44). Pel que fa a la incidència del virus a Sant Andreu, aquesta és de 77 casos per cada 100.000 habitants; lleugerament per sota de la mitjana barcelonina.

El que en aquest segon període de COVID-19 sembla quedar patent és el nou perfil de contagiat. Si bé ara les persones més grans de 65 anys resten més protegides davant noves infeccions (només s’han detectat cinc casos en els últims set dies), en el cas dels joves entre 15 i 34 anys els contagis no s’aturen. Amb 17 positius PCR són el grup que acumula més contagis per franja d’edat, seguit dels adults entre els 35 i els 64 anys (16 casos). En canvi, entre els menors andreuencs de 14 anys només s’han registrat cinc positius en el mateix període entre el 10 i el 16 d’agost.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt