El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu no atura la COVID-19 i ja és el quart barri amb més positius

Societat

Déjà-vu. Sant Andreu de Palomar ha reviscut una de les pitjors setmanes pel que fa a nous casos de COVID-19. Més concretament, la quarta pitjor des del febrer. Segons les dades del Departament de Salut sobre els positius PCR confirmats als laboratoris, 52 andreuencs s’han contagiat entre el 3 i el 9 d’agost, xifra encara més elevada que la setmana anterior (50) i que podria ser més alta a mesura que s’actualitzi el registre oficial. Cal recordar que la setmana en què es va declarar l’Estat d’Alarma al mateix territori es van comptabilitzar 19 casos.

 

Si comparem els PCR positius amb els testats a la resta de Barcelona, Sant Andreu de Palomar queda com el quart barri amb més postitius, només per darrere d’El Besòs i El Maresme de Sant Martí (64), El Raval a la Ciutat Vella (59) i el de la Sagrada Família de L’Eixample (55). Pel que fa a la incidència per mitjana de població, el barem revela que en la darrera de setmana es van diagnosticar 89 casos per cada 100.000 habitants (xifres properes a les assolides durant el confinament) i que la ràtio de persones que un contagiat pot infectar és d’1,11 nous casos al nord de Sant Andreu, mentre que a la zona sud és encara més elevada: 1,35.

Com ha afectat el coronavirus a les diferents franges de població? Novament, els més perjudicats han sigut els adults entre els 35 i els 64 anys amb 27 nous casos, mentre que a continuació es troben una altra vegada els joves entre els 15 i els 34 anys amb 17 casos més. Pel que fa als menors de 14 anys s’han detectat cinc casos i amb els qui no sembla encebar-se la COVID-19 aquest cop és amb els majors de 65 anys: només tres casos.

Respecte al conjunt del Districte de Sant Andreu, els expedients mèdics no són gaire més esperançadors. Mentre que el nombre total de positius ha baixat de 169 casos setmanals a 157, la caiguda no és pas substancial si es compara amb la tendència barcelonina. Sant Andreu és el que menys cau respecte a altres districtes de la ciutat, sense tenir en compte el de Sarrià – Sant Gervasi, el qual és l’únic que segueix amb la tendència a l’alça, però amb un nombre de positius molt més baix: de 60 a 66 positius.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt