El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Mossos d'Esquadra han advertit als ocupants dels col·legis electorals que diumenge a les 6 hores hauran de marxar / MOSSOS D'ESQUADRA

Repunt delictiu, Sant Andreu registra 23 robatoris al dia

Societat

Lleuger repunt delictiu al Districte de Sant Andreu. Segons les dades que els Mossos d’Esquadra han fet públiques a través del Mapa Delinqüencial, la comissaria del Districte de Sant Andreu ha registrat entre els mesos de gener i març uns 23 robatoris al dia de mitjana, quan en el mateix període de l’any 2018 van ser poc més de 21. Si bé la tendència ha anat a l’alça, l’increment percentual dista de la mitjana barcelonina (+10,7%).

 

En el camp dels robatoris, els més perjudicats han sigut els propietaris de vehicles. En només tres mesos s’han comès 265 robatoris amb força a l’interior de vehicles (quan l’any passat van ser 176), mentre que en paral·lel s’han robat 84 vehicles sencers (53 el 2018). Dit d’una altra manera, gairebé cada dia quatre vehicles surten damnificats per accions delictives.

Respecte als furts, en canvi, hi ha dues tendències: la baixada dels robatoris sense força, però el rellevant increment dels violents. Mentre que els furts han caigut molt lleugerament: de 1.369 l’any passat a 1.359 a principis del present curs, el que han crescut han sigut els robatoris amb violència o intimidació: de 159 a 214. Pel que fa a robatoris amb força a locals o habitatges, aquests han baixat en una vintena: de 178 a 156. En canvi, el que sí que han crescut han sigut les denúncies per estafa: de 310 a 344 en només un any de diferència.

En el camp dels delictes sexuals, l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra de Sant Andreu ha registrat una caiguda considerable de denúncies, la qual tampoc és de celebrar. Per exemple, mentre que a principis de l’any passat es va denunciar set casos d’abusos sexuals i vuit d’agressions sexuals al districte, en el total dels darrers mesos de gener, febrer i març s’han presentat dues denúncies per cadascun dels dos delictes. Per contra, enguany ja s’ha produït un delicte per assetjament sexual i quatre per exhibicionisme (quan l’any passat no se’n va fer constar cap).

Segons els prop de 750 lectors de L’Exprés de Sant Andreu, la seguretat és un dels principals handicaps del territori. Aquesta matèria resulta ser la segona preocupació pel global dels veïns, tot i que el 28% creu que és el principal problema de Sant Andreu de Palomar.

Fotografia | Mossos d’Esquadra

3 Comentaris

 1. No n’hi ha per a tirar coets, però tampoc per a exagerar en quant a preocupació.
  Omplir-nos de negativitat no ens ajuda a res de res.
  Potser fer incomode als pocasolta i pocavergonyes el seu pas pel nostre poble, així com les seves actuacions incíviques, com ara fotre crits a les tantes de la nit com si fos migdia, sortint pel balcó i la finestra cridant-los l’atenció, potser, potser, ajudaria a recrear el sentiment de que en aquest poble no permetem que ens vinguin a tocar els pebrots…
  potser…

 2. Jo visc al carrer Virgili amb pare manyanet i es vergonyós, viure aquí significa tenir que conviure amb joves lladres, amb gent que ocupa can portabella de nit fent soroll , amb gent que no recull les deposicions del seus gossos i deixa brut tot el que pot, amb obres d’un complex esportiu privat que substitueix una piscina pública encara que en el projecte inicial feian una nova piscina, amb les obres del ave/tren de fa tants anys que ho hem oblidat i ara amb la parada dels autobusos de les obres de la línea vermella . Els robatoris a cotxes i al edificis és només una cosa més de la llarga llista dels inconvenients de viure per aquí.
  Sort que al final mereix la pena encara que cada dia costa mes trobar les virtuts al barri

 3. Els bars de la Plaça Mossen Clapes (la taberna d’en Mossèn) i el chiringuito de venda de drogues del costat que no té ni rètol perquè ja té la clientela fixa (en el número 8) són un Niu de conflictes, sorolls, i molèsties pels veins, tot amb l’atenta mirada dels mossos que aparquen en doble fila per comprar-Se bocates al bar muiño que està just davant!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt