El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El PSC enterra el projecte de tanatori públic a Sant Andreu

Política

El grup municipal del PSC ha anunciat aquest divendres en un comunicat que votarà en contra del tanatori que el govern de l’Alcaldessa Ada Colau pretenia construir al cementiri de Sant Andreu. La decisió dels socialistes enterra el projecte de funerària pública que els comuns volien ressuscitar a final de mandat. A parer de l’exregidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, els comuns “volen fer a 100 dies el que no han estat capaços de fer en 4 anys“.

 

La decisió del grup socialista suposa deixar en un no-res els pactes que els comuns havien teixit amb la CUP i ERC per tirar endavant una empresa pública que garantís uns enterraments més econòmics a la ciutat. De fet, els primers tanatoris d’aquesta nova funerària s’haurien instal·lat als cementiris de Sant Andreu, el Poblenou i Montjuïc. A ulls dels socialistes, però, el projecte és fruit del “desgavell i improvisació” del govern de Colau, alhora que “posaria en risc llocs de treball” de les operadores privades.

Tot i posicionar-se ara en contra, cal recordar que mesos enrere el mateix PSC s’havia pronunciat favorablement del projecte. El seu portaveu municipal, Jaume Collboni, havia assegurat en ple municipal que “no retirarem la mà per ajudar o col·laborar amb el Govern en allò que sigui coherent amb el nostre programa” i ho exemplificava amb “la funerària pública”. Setmanes més tard, era la mateixa Andrés qui en comissió de govern assegurava que treballarien “conjuntament amb Barcelona en Comú i amb la resta de grups per tal de fer viable i tirar endavant aquesta empresa [funerària], perquè pensem que és bona per la ciutadania”.

A l’hora de votar, però, els socialistes ja han anunciat que ho faran en contra al proper ple, conjuntament amb el PDeCAT, C’s i PP. Segons han justificat, la mesura és “electoralista”, ja que es vol dur a terme a 100 dies de les eleccions municipals “per tapar el fracàs de les polítiques de Colau durant tot el mandat en aquesta matèria”. Sota el seu criteri, la nova empresa oferiria preus similars als actuals, mentre que paral·lelament l’Ajuntament no va vetar l’increment en un 16% del servei més econòmic que actualment ofereix Barcelona Serveis Funeraris SA. S’ha de tenir en compte, però, que l’Ajuntament només té el 15% de les accions de BSF i que va ser l’exalcalde socialista, Jordi Hereu, qui la va privatitzar l’any 2010 en favor de Mémora.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt