El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Funeraria Casernes / ARXIU

La CUP proposa instal·lar vuit sales de vetlla a Sant Andreu

Política

El grup municipal de la CUP ha fet públic aquest divendres la seva nova proposta al govern de l’alcaldessa Ada Colau per garantir la creació d’una funerària pública. Després de les agòniques i erràtiques negociacions dels comuns amb ERC i el PSC, ara han sigut els cupaires els qui han volgut ressuscitar la municipalització del servei bàsic. D’entrada, la idea que comportaria la instal·lació d’entre sis i vuit sales de vetlla a Sant Andreu.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com ha assenyalat la formació, el seu pla contempla la posada en marxa de més de 60 sales de vetlla de titularitat pública de cara al 2050 a tota Barcelona. D’aquestes, consideren que entre 20 i 26 ja podrien estar en funcionament a finals del 2022. Segons han explicat, l’objectiu final se centraria en què el 51% de les sales totals a la ciutat siguin municipals.

El plantejament dels cupaires podria presentar-se al proper ple de la plaça de Sant Jaume i tindria com a principal font econòmica la venda de les accions que té l’Ajuntament de l’empresa Mémora. Segons el grup municipal, el consistori podria obtenir fins a 28 milions d’euros d’aquesta venda; diners amb els que després podria construir les noves sales de vetlla. Les primeres: a Sant Andreu (entre sis i vuit), al Poblenou (entre vuit i deu) i a Montjuïc (entre sis i vuit). Aquestes obres es durien a terme a terrenys municipals i tindrien un cost de gairebé 16 milions d’euros.

Per aconseguir arribar al control del 51% de les sales de vetlla de cara al 2050, la CUP proposa recuperar la concessió dels tanatoris públics de Les Corts, Collserola i Sant Gervasi. En cas de dur-se a terme aquesta operació, el govern d’Ada Colau aconseguiria apuntar-se les 21 sales de Collserola, les 16 de Les Corts i les 10 de Sant Gervasi. Dit d’una altra manera, l’Ajuntament de Barcelona passaria a gestionar entre 67 i 73 sales de vetlla públiques, mentre que el sector privat es quedaria amb 43. Per la seva banda, els comuns encara no s’han pronunciat públicament al respecte.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt