El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu vetarà al Frente Atlético

Esports

Seguint les recomanacions dels Mossos d’Esquadra, la UE Sant Andreu ha comunicat que vetarà la presència de qualsevol tipus de simbologia del grup radical Frente Atlético en el partit de Copa al Narcís Sala. De fet, la mateixa legislació prohibeix la seva exhibició en recintes esportius, tal com va estipular la Comissió Anti-violència de l’Esport.

 

Davant del grau de seguretat a adoptar per l’enforntament coper, dimarts també quedaran tallats a la circulació els carrers dels voltants de l’estadi entre les 18:30 hores i les 23:30 hores. A més, s’intentarà que l’afició de l’Atlético de Madrid quedi concentrada a la zona sud de l’estadi (carrer del Pare Manyanet), i que fins i tot consumeixi en els bars d’aquella zona. Al cap i a la fi, la zona del Narcís Sala que ocuparan els seguidors matalassers serà el Gol Sud.

Tot i que encara no es coneixen detalls de l’operatiu policial que desplegaran els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, s’ha de tenir en compte el grau de perillositat que pot comportar la presència dels ultres de l’Atlético (una minoria de tota la seva afició). Abans de fer un repàs a la seva trajectòria en els darrers anys, s’ha de tenir en compte que aquests hooligans conformen un grupuscle de l’extrema dreta madrilenya, el qual està vinculat a grups del moviment nazi, com ara Blood and Honour.

En aquest sentit, els membres del Frente Atlético han protagonitzat diversos atacs, entre els quals el més destacat i recent va ser la batalla campal contra els Riazor Blues (seguidors d’extrema esquerra del Deportivo de la Coruña). Precisament aquesta va ser la baralla que acabar amb l’assassinat de Javier Romero Taboada, alies Jimmy, qui va ser llençat al riu Manzanares. Davant d’aquesta circumstància, la seguretat tornarà a ser clau el dia del match, ja que el grup d’animació del Sant Andreu, els Desperdicis, són precisament d’extrema esquerra.

Fotografia | FRENTE ATLÉTICO

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt