El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Acte d'inauguració de La Màquina

Ja està a disposició dels veïns l’espai cultural La Màquina

Cultura

De ser arquitectònicament una caixa de sabates a permeabilitzar-se amb l’entorn urbanístic. Aquest és l’objectiu del centre comercial La Maquinista, el qual ha transformat un dels seus locals que dona a l’exterior del carrer de Sao Paulo i l’ha batejat amb el nom de La Màquina. Tal com emfatitza el promotor del nou espai, Carlos Llibre, la idea és “aprofitar aquest espai que nosaltres tenim de portes cap enfora, per posar-lo a disposició de les entitats i els veïns dels barris“.

 

Dividit en dos nivells, el local compta tant amb una zona d’exposicions com amb un espai per dur a terme xerrades, conferències i presentacions. A més, el seu ús és completament gratuït i el centre comercial posa a disposició dels usuaris els recursos que els hi puguin fer falta, pel que l’única gestió que ha de fer l’entitat o particular interessat és reservar-lo a través del portal web de La Màquina.

D’on sorgeix aquesta voluntat? “És simplement veure com, a través d’una acció de generositat i amb la voluntat de generar participació, dotem d’un nou espai al teixit associatiu“, comenta Llibre. Segons explica, tant des del centre comercial com des dels col·lectius que hi participen (Globus Vermell, Rebobinart i Mediaurban), havien detectat que les entitats es trobava en una situació “de manca d’espais”.

Alhora, el centre comercial cerca aprofitar aquesta nova sinergia per “trencar les seves fronteres” i permeabilitzar-se a la trama urbana. De fet, La Màquina compta actualment amb una exposició sobre el procés de transformació urbana dels barris, on s’expliquen els projectes del passat, present i futur del territori que l’envolta.

Fotografia | Acte d’inauguració de La Màquina

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt