El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El PP de Sant Andreu deixa caure una possible nova Guerra Civil

Política

El que semblava que seria un consell plenari del Districte de Sant Andreu més, ha acabat amb una contundent advertència de la consellera del PP, Carmen Santana, al conseller d’ERC, Carlos R. Escuredo, així com a la resta dels presents a la sala. Si bé la proposta que havia presentat el republicà podia presagiar el vot contrari dels populars (recuperar la memòria històrica de les Casernes), fins ara mai al llarg del mandat s’havia produït un moment de tensió com el d’aquest dimarts.

 

La idea d’ERC de recuperar l’espai de les Casernes per fer “un espai memorial que representi el compromís del poble de Sant Andreu envers la lluita contra el feixisme“, entre altres qüestions, ha sigut rebutjada frontalment pel PP. Segons la seva consellera, la proposta només tindria la intenció de “canviar la història” i “s’oblidaria” dels qui van lluitar des de l’altra “ideologia”. “Si tots ens llegim la història, també seria interessant saber què va passar per aquelles dates”, ha afegit. Ara bé, la mateixa Santana ha assegurat que no l’interessava “estar recordant sempre el passat”.

Davant aquest punt de vista, Escuredo li ha recordat que “un poble que oblida la seva història està condemnat a repetir-la“. Les paraules han calmat els ànims? Ans al contrari. Aquestes han encès a la representant popular: “Sembla que, tal com està el panorama i tot el que s’està veient, és veritat que la història es pot tornar a repetir”, ha dit en referència al que s’ha interpretat a la sala com una possible nova Guerra Civil. “Jo a la meva edat no sé si ho veuré, però vosaltres joves, esteu preparats per si de cas“, ha conclòs.

Un cop pronunciades aquestes paraules, només el conseller d’ERC ha aprofitat en el seu torn per condemnar-les: “No té cap punyetera gràcia el que avui hem hagut de sentir en aquest plenari”, ha subratllat. De la resta de grups polítics cap conseller ha entrat a valorar les advertències de Santana (només la CUP – Capgirem Barcelona, en quedar-se sense torn de paraula, no ha pogut pronunciar-se al respecte).

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt