El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cursa de la Maquinista

2.500 inscrits a la Cursa per la Integració de La Maquinista

Societat

Aquest diumenge 3 de juny se celebrarà l’XI edició de la Cursa per la Integració de La Maquinista, la qual es disputarà pels carrers del Districte de Sant Andreu. Tal com ha comunicat l’organització, l’esdeveniment comptarà amb prop de 2.500 corredors, els quals es dividiran en dos circuits: el de 5 quilòmetres i el de 10 quilòmetres. Si bé molts dels participants provaran de tornar-se a superar a si mateixos, l’organització vol que l’esperit de la prova torni a ser la solidaritat.

 

Per aquest motiu, diumenge participaran uns 300 atletes amb alguna discapacitat física o intel·lectual. A més, l’organització destinarà un euro de cada inscripció a projectes socials de la Creu Roja de Barcelona i a la Fundació Formació i Treball. Posteriorment, el centre comercial aportarà la mateixa quantitat que es recapti (de manera que aquesta es multiplicarà per dos).

Quines seran les estrelles que correran pels carrers de Sant Andreu? Per ara ja han confirmat Ángel Mullera, Samir Ait Bouchamane, Radouane Nour, Otmane Btaimi, Abderrahim El Jaafari, Juanma Álvarez Ramos o el veterà Driss Lakhouaja, a més del corredor dominicà en cadira de rodes Richard Mais, segon l’any 2017.

També estarà la barcelonina Miriam Ortiz (guanyadora de les quatre últimes edicions), la plusmarquista Hasna Bahom i Janeth Becerra (tercera de l’any passat). Cal recordar que el rècord de la carrera de 10 quilòmetres està des de l’any 2016 en mans de Carles Castillejo, mentre que en la categoria femenina la triple-campiona Hasna Bahom el té des del 2013.

Quins carrers veuran alterada la circulació de cotxes i autobusos mentre duri la cursa? Amb sortida a les 9 hores del matí, els atletes del circuit de cinc quilòmetres partiran des de darrere del centre comercial direcció passeig de l’Havana, carrer de Sant Adrià, Josep Soldevila, pujada i baixada per la rambla de l’Onze de Setembre fins a enllaçar amb Segre i Torras i Bages; passeig de Santa Coloma i novament Ciutat d’Asunción, on estarà la meta.

Pel que fa al circuit de 10 quilòmetres, aquest també tindrà el principi i el final darrere de les instal·lacions comercials i aproximadament mantindrà el mateix dibuix que el circuit més curt. Si més no, cal posar de relleu que en comptes de pujar i baixar per la Rambla de l’Onze de Setembre, en aquest cas un cop els corredors arribin a l’alçada del carrer Gran, aquests giraran a l’esquerra fins a arribar a la plaça del General Moragues. Posteriorment, faran tota una sèrie de zig-zags per l’interior de la Sagrera, amb l’objectiu posat en arribar a dalt de la rambla de Fabra i Puig. Després la baixaran fins a Segre, per tal de seguir amb el mateix recorregut de la prova més curta.

Fotografia | La Maquinista

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt