El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El tall a la Meridiana acaba amb un detingut i diversos denunciats

Societat

Aquest dimecres a les 8 hores del matí, dues persones s’han despenjat amb arnès del pont de Sarajevo i una quarantena més han baixat a tallar els carrils de la Meridiana, fet que ha provocat el seu col·lapse en hora punta. L’objectiu de l’acció ha sigut visibilitzar la vaga de fam que han emprès 18 presos a l’Estat espanyol des del passat 1 de maig, els quals reivindiquen la millora de les condicions a la presó, erradicar les tortures i eliminar els aïllaments, entre d’altres.

 

Qui ha sigut el promotor de la protesta en aquesta porta de Barcelona? Un col·lectiu de persones relacionades amb el moviment anarquista de Sant Andreu, segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu. De fet, des de fa dies per les xarxes socials corren tota una sèrie de fotografies que recullen pintades a façanes del nucli urbà, les quals expressen lemes similars a la pancarta que han desplegat la quarantena de persones que han tallat la Meridiana: ‘Solidaritat presxs en vaga de fam’.

Pel que fa a l’acció d’aquest dimecres, els Mossos d’Esquadra ja han comunicat la detenció d’una de les manifestants per un presumpte atemptat contra els agents de l’autoritat, mentre que les dues persones que s’han penjat del pont han estat denunciades per desordres públics. En el seu cas, s’ha requerit la presència del cos de Bombers de Barcelona per despenjar-los. En total, l’avinguda ha restat tallada en els dos sentits durant 10 minuts, mentre que el tram de sortida de la ciutat ha resultat impracticable durant mitja hora.

Els concentrats han col·lapsat el trànsit en una de les portes d'entrada a Barcelona
Els concentrats han col·lapsat el trànsit en una de les portes d’entrada a Barcelona

Què reivindiquen al detall les persones preses en vaga de fam? Erradicar les tortures, abolir els règims especials de càstig i l’aïllament, acabar amb la dispersió, posar fi al fet que els serveis mèdics estiguin adscrits a les Institucions Penitenciàries, aplicar la llei pel que fa als malalts crònics i que els malalts mentals deixin d’estar a la presó i menys encara en règim d’aïllament.

A més, també demanen el suport de terapeutes independents quan s’apliquen programes amb metadona i fàrmacs psiquiàtrics, posar llum i depurar responsabilitats pel que fa als casos d’assassinats a les presons, donar accés a aules, tallers, gimnasos, etc. a totes aquelles persones que s’hagin titllat d’irrecuperables, acabar amb el suposats beneficis penitenciaris a canvi de degradar moralment als interns i, per últim, posar fi als escorcolls integrals a familiars i visites.

Fotografia | Imatges de KrasniyBCN cedides a L’Exprés de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt