El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El metro millorarà la seva freqüència de pas substancialment / TMB

Més metros i menys temps d’espera a l’L1

Societat

El Consell d’Administració de TMB ha anunciat aquest dilluns la compra de 12 trens per a la xarxa de metro, dels quals quatre ja s’han encarregat a l’empresa CAF per destinar-los directament a l’L1. La resta de combois es repartiran entre aquesta mateixa línia, L3, L4 i L5 a partir del 2019. L’objectiu de la compra és millorar la freqüència de pas en hores punta i guanyar un 20% més de capacitat.

Banner Ajuntament 300x250
 

Els 12 nous trens estan valorats en 92 milions d’euros i s’aniran incorporant al subsòl de forma progressiva a partir del segon semestre de 2019, ha anunciat el director d’operacions de TMB, Jordi Mitjà. En aquest sentit, Mitjà ha emfatitzat que l’objectiu del pla és reduir el temps d’espera en hores punta (des de les 7 fins a les 9 hores) en les línies L1 i L5. La intenció és aconseguir només dos minuts d’espera entre metro i metro.

Segons el director de l’àrea tècnica, Jordi Micàs, la inversió es focalitza en les línies L1 i L5 perquè són les més saturades. A més, ha assegurat que TMB treballa amb noves tecnologies per millorar l’estat dels trens i adaptar-los per “evitar avaries i donar-los més rendiment, sobretot en hores punta”.

Fotografia | El metro millorarà la seva freqüència de pas substancialment / TMB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt