El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

La vaga general de dones cerca paralitzar el país

Societat

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora del proper 8 de març, els sindicats han convocat una vaga general pel proper dijous, en la qual la crida a sumar-se és sobretot femenina. Sota el lema ‘Sense les dones el món no funciona’, el col·lectiu cerca paralitzar el país per reivindicar unes millors condicions laborals per tal de trencar la precarització que pateix el gènere.

 

Davant de la convocatòria de vaga general de 24 hores que han presentat els sindicats Confederació Intersindical, CO.BAS, la Intersindical Alternativa de Catalunya, la CGT, l’Intersindical-CSC i la CNT, entre altres organitzacions obreres, el Ministeri de Treball ha emès un comunicat en el qual estableix els serveis mínims que hauran de seguir els serveis públics. Per la seva banda, però, CCOO i UGT només han convocat aturades laborals de dues hores d’11.30 a 13.30 hores i de 16.00 a 18.00 hores.

Si més no, els serveis mínims queden establerts de la següent manera: el transport de Rodalies i Regionals funcionarà al 33% durant tot el dia; els FGC, el metro, el bus i el Tramvia de TMB al 50% des de les 6:30h a les 9:30h i des de les 17:00 a les 20:00h, i un 25% en hores vall. En el cas de la resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneix Barcelona amb el seu aeroport: 50% del servei habitual.

En el cas dels centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants hi haurà d’haver com a mínim una persona de l’equip directiu per centre de treball. Més concretament, en el cas de l’ensenyament infantil i primària (de 3 a 12 anys): 1 docent per cada 6 aules; per als centres d’educació especial (de 3 a 16 anys): 1 docent per cada 4 aules. En el cas de les llars d’infants el servei serà d’un terç de la plantilla.

Per últim, en el cas de la ràdio i les televisions públiques, s’haurà d’assegurar el 50% dels continguts habituals i l’emissió de la informació necessària en cas que es produeixi una emergència per a la població. Cal destacar que són els primers serveis mínims establerts per la ministra de Treball, Fátima Báñez, després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt