El diari independent de Sant Andreu de Palomar

TV3 155 EXPRÉS SANT ANDREU

L’Exprés de Sant Andreu, amb el periodisme independent

Política

Des de L’Exprés de Sant Andreu ens afegim al comunicat del Col·legi de Periodistes de Catalunya per condemnar enèrgicament les intencions anunciades del Govern espanyol dirigit pel PP i amb els suports de PSOE i Ciutadans. Tal com han avançat les formacions polítiques, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola pretén intervenir i controlar els mitjans de comunicació públics de Catalunya: TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Unes intencions que atempten directament contra drets fonamentals bàsics, com són la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’equip de redacció subscriu que la intervenció dels mitjans públics és un atac directe sense precedents a la democràcia i la llibertat d’expressió. Malmet contra un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i qüestiona de manera intolerable i inadmissible la professionalitat de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN. Cap situació, per excepcional que sigui, ha de comportar un pas enrere a la llibertat d’expressió o d’informació.

A més, la intervenció que pretenen fer PP, PSOE i Ciutadans posa en risc i qüestiona la independència periodística regulada a través del Codi Deontològic del Col·legi, els Comitès Professionals de TV3, Catalunya Ràdio i l’ACN i els òrgans propis de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ret comptes davant del Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, des d’aquest mitjà de comunicació també recordem que les recents intromissions dels partidismes polítics a RTVE han malmès la credibilitat i la imparcialitat dels seus continguts informatius i d’entreteniment. Tal com han denunciat els seus i les seves professionals, l’actual RTVE no pot garantir la transmissió d’una informació veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb el pluralisme polític. Per aquest motiu, ens afegim al clam dels seus treballadors i treballadores, els quals apel·len a què “els mitjans de comunicació públics serveixin als ciutadans, mai als governs. A cap”.

Tags:

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt