El diari independent de Sant Andreu de Palomar

vent narcis sala coberta

El temporal de vent deixa ràfegues de fins a 75 km/h a Sant Andreu

Societat

Després de dos dies de forts vents, sembla que el temporal ja ha marxat. El fenomen dels darrers dies ha arribat a assolir ràfegues de fins a 75 km/h. Pic que es va registrar durant la jornada d’ahir, tot i que no gaire distant a la força màxima del vent de diumenge. Durant el festiu el vent va arribar a marcar els 74 km/h a l’anemòmetre.

 

En comparar les dades amb la resta de Barcelona, resulta destacable que la força del mestral a Sant Andreu no va ser gaire menor que el registrat en la resta de la ciutat. Només a la plaça de Sants (81 km/h), a l’Eixample (79 km/h) o al Guinardó (77 km/h) es van assolir ratxes superiors a les andreuenques.

Tot i els desperfectes que ha ocasionat el darrer temporal, com la placa que es va desprendre de la coberta del Narcís Sala mentre es jugava un partit, les dades recollides no tenen res a envejar a altres episodis. De fet, l’estació meteorològica de l’andreuenc Sergi Corral ja va registrar llevantades i vents de gregal encara més forts els passats 21 i 22 de gener. Però per questions de seguretat, en aquest cas la UESA ha decidit suspendre tots els entrenaments que s’havien de dur a terme durant la tarda de dilluns.

Segons assenyala Corral, “de ventades així n’hi ha un parell o tres a l’any, sobretot de mestral o gregal”. Circumstàncies meteorològiques que, no per menors, poden ocasionar els mateixos o més danys materials si no es prenen les suficients precaucions. Tot i així, Corral assegura que el darrer episodi “no ha estat res excepcional” i que els pics màxims resten llunyans als de la tramuntanada del 9 de desembre de 2014, o la ventada del 24 de gener de 2009. Aquesta darrera va ser la més important dels últims anys.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt