El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Casernes des de l'aire. Google Earth

De pagar 3,3 milions d’euros de lloguer a revitalitzar les Casernes

Societat

L’Ajuntament de Barcelona gasta 3,3 milions d’euros públics en llogar les oficines del centre comercial de Les Glòries. Un espai administratiu, que amb la darrera renovació del contracte, ha passat a costar un 32% més a les arques municipals. Per aquest motiu, l’AVV de Sant Andreu de Palomar reclama que es deixi de pagar el costós arrendament a Inmobiliaria Colonial i es construeixi l’edifici administratiu que s’ha d’aixecar a Casernes.

 

L’entitat veïnal considera que així es revitalitzaria el projecte de les Casernes, el qual acumula prop d’11 anys de retards. Aquest edifici serviria per guanyar un equipament de ciutat i suprimir l’actual lloguer a Les Glòries, descentralitzar els serveis administratius de la ciutat i atraure personal administratiu fins a Sant Andreu, esgrimeix l’associació. Per tenir unes característiques similars al local llogat a la Diagonal, el suposat nou edifici hauria de tenir una superfície d’uns 12.000 metres quadrats per acollir els departaments d’Urbanisme, Ecologia Urbana, l’Institut Municipal d’Informàtica i Certamsa.

De la planificació original de Casernes, hi ha dos equipaments que no tenen cap ús futur determinat. Un dels quals, s’hauria d’aixecar precisament on està l’actual local de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona. És en aquest solar on la vocal d’Urbanisme de l’AVV, Montse Tarré, reclama que s’iniciïn les obres.

Al plantejament veïnal, però, s’ha de sumar l’apunt que aquest terreny és propietat del Consorci de la Zona Franca. El seu president executiu, Jordi Cornet, ja es va mostrar contrari a fer marxa enrere en la cessió gratuïta i en precari dels 5.000 metres quadrats que va fer a l’entitat paramilitar. Els motius que exposava el delegat designat pel PP a l’octubre giraven entorn que “el consorci té un compromís legal amb ells” i que ells “s’hi senten còmodes”.

En el cas que el terreny de les polèmiques desfilades no sigui l’emplaçament final de l’edifici administratiu, la segona possibilitat on aixecar la instal·lació burocràtica es situaria al solar situat en la cantonada del carrer de Palomar amb Fernando Pessoa. Un punt que quedarà alliberat a partir del moment que s’enderroqui l’edifici militar i els seus veïns i veïnes siguin reallotjats en el nou bloc de pisos que s’ha de començar a construir aquest trimestre.

Plànol dels equipaments de les Casernes fets i pendents / AVV Sant Andreu de Palomar
Plànol dels equipaments de les Casernes fets i pendents / AVV Sant Andreu de Palomar

Actualment l’Ajuntament està pagant els 3,3 milions d’euros anuals a Inmobiliaria Colonial pel lloguer de les oficines. Aquesta societat anònima fa uns anys va ser la matriu immobiliària de La Caixa, però l’entitat financera finalment es va vendre les accions. Ara com ara, Inmobiliaria Colonial està controlada pel holding del govern qatarià ‘Qatar Investment Authority’ i el grup mexicà Finaccess. Fins i tot hi ha reconeguts ‘fons voltors’, com BlackRock, que posseeixen la societat que lloga les oficines de la Diagonal a l’Ajuntament de Barcelona.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt