El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Solar del futur parc d'Antoni Santiburcio a les Casernes / David García Mateu

Les Casernes tindran el seu ‘Central Park’ en un any

Societat

Ara sí. La terra promesa de les Casernes ja està en procés de licitació. Almenys, la verda. En un any, les males herbes que creixen entre el carrer Gran i els passeigs de Santa Coloma i Torras i Bages seran història. Tal com ha anunciat l’Ajuntament, finalment s’urbanitzarà el Parc d’Antoni Santiburció. O dit d’una altra manera, la tanca dels filferros deixarà pas al Central Park andreuenc (sense llac, però amb font). En total, es destinaran aproximadament 3,3 milions d’euros en adequar l’espai per a l’ús veïnal.

 

El concurs públic ja està obert i s’espera que les màquines puguin començar a treballar de cara al mes d’abril. L’empresa pública Bagursa espera que l’obra estigui enllestida pel mes de febrer del 2018. Amb la inauguració, els solars passaran a ser la zona verda més gran de tot Sant Andreu de Palomar.

El projecte és pràcticament el mateix que el presentat en anteriors ocasions. Només alguns elements han sigut modificats, com el llac artificial que serà substituït per una font de sortidors. Les dunes del que serà oficialment Parc d’Antoni Santiburció es mantindran, tal com les va dissenyar l’arquitecte original, tot i que la seva alçada serà més suavitzada. En el cas de la il·luminació, aquesta s’adaptarà al sistema de leds i el mobiliari repartit pel parc complirà la darrera normativa vigent.

Sobre la zona que s’obrirà al públic, s’ha de tenir en compte un factor. L’actual projecte d’urbanització només està previst desenvolupar-lo en els solars més propers al passeig de Santa Coloma (i no als del carrer de Palomar). És a dir, des de l’actual via de vianants que enllaça Torras i Bages amb el carrer Gran, fins al pàrquing en precari dels Mossos d’Esquadra.

Els solars de la banda de l’esquerra (si es miren els terrenys des de Torras i Bages), en principi restaran com estan actualment. El seu futur dependrà del pressupost final que presenti l’empresa adjudicatària. Si el cost de la banda de Santa Coloma resulta substancialment inferior als 3,3 milions d’euros previstos, “segurament també es podrà urbanitzar l’altra part amb una inversió afegida”, apunten les fonts de Bagursa.

L'obertura del parc millorarà les comunicacions a peu dels veïns i veïnes / David García Mateu
L’obertura del parc millorarà les comunicacions a peu dels veïns i veïnes / David García Mateu

La regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha celebrat la licitació del parc, el qual ha considerat que “es tracta d’una peça fonamental en el projecte de Casernes”. “Afortunadament, després de molts anys el podrem tenir”, destacava a la comissió de seguiment. Resulta significatiu que el projecte de Casernes va ser dissenyat en l’època que el seu partit, el PSC, ostentava la vara de l’alcaldia.

La regidora també ha apuntat que s’està estudiant la possibilitat d’obrir una rambla verda en el sector comprés pel passeig de Torras i Bages i el carrer de Fernando Pessoa. Aquesta via es tractaria d’una espècie de perllongació del carrer de Cinca fins al passeig de Santa Coloma. Un carrer verd que tindria com a objectiu intentar crear inèrcia constructora en aquests solars. Si bé la idea està sobre la taula, la mateixa Andrés assegura que, per ara, prefereix concentrar-se en enllestir “la zona de dalt”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt