El diari independent de Sant Andreu de Palomar

poetas-harmonia

L’activisme polític fet poesia a l’Harmonia

Cultura

Jugar al límit de l’expulsió, si cal en fora de joc, no gastar mai la última bala ”. Versos com aquest de Joan Gener Barbany resonaran en la primera Nit Literària de L’Harmonia. A partir de les 20 hores del vespre, la poesia serà el fil conductor de la propera edició literària a l’Ateneu. Un acte que més enllà de comptar amb la presència de Joan Gener Barbany, també tindrà sobre l’escenari a Guim Valls.

 

Tots dos recitaran les seves creacions barrejades amb les d’altres autors catalans. Aquest cop, la parella no podrà comptar amb el seu tercer poeta Misael Alerm, qui no podrà acudir a la cita presencialment, tot i que la seva lletra sí que serà recitada.

Entre les peces més destacades estaran les composicions de “Contrapunts” i “L’invisible”. Dos llibrets que va escriure i autoeditar Joan Gener Barbany. El primer és un recull de versos de temàtica social i política, el segon té un enfocament completament diferent; tracta sobre la poesia en si mateixa, el fet d’escriure, i la forma que té l’autor de comprendre la cultura.

Per la seva banda, Guim Valls recitarà peces de la seva obra “Quincalla del Segle” de Roure Edicions. Aquest jove autor ja ha participat en destacats projectes culturals interdisciplinaris: va gravar un disc amb el grup de música industrial Graves i ha pres part, entre altres, del projecte plàstic-poètic Poetes Ferits de l’artista de Granollers Jordi Pagès. Tots dos compartiran escenari dijous en el que descriuen com una gira per càmpings, benzineres, cementiris i Parlaments.

Des de fa dos anys que l’Harmonia acull Les Nits Literàries. La idea de donar visibilitat als diferents àmbits de la literatura; presentacions de llibres i còmics, poesia musicada, Jam Sessions de poetes, ha agafat bona esbrenzida. Sergi Espinosa, programador del centre cogestionat, explica que es volia aconseguir un cartell que englobés varies disciplines culturals, sense oblidar-se de la literatura.

Tot i els freds vespres d’hivern, la idea gaudeix de bona acollida a la Coats. Ja ho diu Sergi Espinosa: “no es pot comparar amb l’assistència i el ressò que comporta un concert, però tenim un públic molt fidel”. Dins del marc cultural, ara com ara l’Harmonia ja prepara la Fira Literal. Epicentre de les lletres on eclosiona tota la feina escrita i llegida de les Nits Literàries.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt