El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L'actor Ferran Terraza, sol sobre l'escenari en un dels moments del monòlegac

Ferran Terraza, pare d’una filla malalta terminal, a La Lira

Cultura

La Companyia Teatre de l’Alba enceta l’any amb la posada en escena de ‘Te lo contaré en un viaje’. Es tracta del primer espectacle del Cicle Passió pel Teatre, l’adaptació del llibre homònim de Carlos Garrido Torres. El protagonista d’aquesta primera representació és l’actor Ferran Terraza. Després de més de 20 anys en la professió, l’artista torna a l’escenari on va fer els seus primers passos com a actor.

Banner Ajuntament 300x250
 

La direcció de l’obra és a càrrec d’Alain Chipot, que també és actor i dramaturg. Ha participat en sèries com ‘El Cor de la Ciutat’ i ‘Gran Nord’ de TV3, i és membre fundador del Centre Dramatique de La Courneuve de París. Pel que fa a Ferran Terraza, aquest ja és un veterà dels escenaris i les càmeres. Se l’ha pogut veure protagonitzant la pel·lícula de ‘REC’ o en ‘Les obres completes de William Shakespeare’; ‘Maleits’, i ‘Somni d’una nit d’estiu’.

‘Te lo contaré en un viaje’ és un microformat teatral, que significa que es fa un monòleg en un escenari buit. La trama són les reflexions d’un pare que lluita amb la seva filla Alba que està passant una malaltia mortal. A través de les evocacions del pare, l’escenari s’omple de la geografia i el mobiliari d’un pis típic de l’Eixample. L’obra narra els problemes de convivència entre una noia de 21 anys i un pare divorciat que viu un moment personal molt complicat.

Un sol actor a l’escenari però que representa més d’un personatge. Al principi és un pare que té una relació complicada amb la seva filla, però a mesura que avança, comencen a aflorar els sentiments. Pel que fa a l’escenografia és ben senzilla; quatre caixes les unes damunt les altres, el que es podria trobar en un pis que està apunt de quedar abandonat.

‘Te lo contaré en un viaje’ està format per un equip molt petit de gent, però que ha treballat de forma compenetrada. “Primer vam fer un procés de treball que va durar sis setmanes, més tard vam veure que calia refer el guió i arreglar moltes coses. Ara estem més que satisfets amb el resultat” explica el director Alain Chipot.

La cita és divendres a les 21 hores a la Societat Cultural i Esportiva La Lira. Es tracta d’una preestrena d’aquesta peça que es podrà veure a partir del 31 de gener a la Sala Gaudí. Alain assegura que es tracta d’una obra oberta a tots els públics, tot i que adverteix que “és fàcil identificar-se amb el protagonista”; “tothom ha tingut algú al costat que pateix una malaltia”. El monòleg interior del pare frustrat de divendres serà l’única representació que faci a Sant Andreu.

FOTOGRAFIA | L’actor Ferran Terraza, sol sobre l’escenari en un dels moments del seu monòleg / Ricard Cambra

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt