El diari independent de Sant Andreu de Palomar

arreplegats editada

Miquel Mas: “La Família Martí vol fer riure, no cal buscar rerefons”

Cultura

La companyia de teatre “Els Arreplegats” arriba per primera vegada a la capital catalana i s’estrenen a Sant Andreu. Aquest grup de Bigues i Riells (Vallès Oriental) ens porta l’obra “La Família Martí a la costa”. La cita és aquest divendres a l’Ateneu Harmonia a les 20 hores, i l’entrada és lliure.

 

L’obra tracta sobre una família que, de cop i volta, fa fortuna en el sector tèxtil. Per celebrar-ho se’n van tots junts de vacances a la Costa Brava i allà comencen a fer amistats dignes del seu nou estatus social. Es tracta d’una comèdia que ens vols explicar el procés d’adaptació a la riquesa i tot el que comporta. Però aquesta transició no serà fàcil i no agradarà a tots els membres del clan Martí.

La companyia “Els Arreplegats” actuen per primera vegada a Barcelona. Tal com explica el seu director, Miquel Mas, “un dels nostres actors és de Sant Andreu però fa molts anys que viu a Bigues; ell va ser qui ens va proposar d’actuar a l’Harmonia i des del primer moment vam estar encantats”. Tot i que venen molt ben preparats, el director pateix pel públic: “Aquí a Sant Andreu no ens coneix ningú, espero que vingui gent. Al nostre poble sempre omplim les sales; ja se sap que la família i els amics dels amics ocupen molt espai”.

‘La Família Martí a la costa’ és una obra de Vendrell, escrita l’any 1963. Aquella era una època en que molta gent començava a guanyar diners en el sector tèxtil. “Jo com a director no l’he volgut trocar gaire, perquè la trobo hilarant per si mateixa. He fet algun petit arranjament i he afegit alguns personatges” afirma el director Miquel Mas.

“Els Arreplegats” van néixer fa molts anys amb el Miquel com a abanderat. Mica en mica, ha anat recollint gent pel camí, quasi sempre amics, que s’han sumat al projecte; d’aquí el nom d’“arreplegats”. “Ara aquest nom ja és l’oficial, però creu-me que hem tingut molts noms. Per la nostra companyia ha entrat i sortit molta gent, només que jo sóc el més veterà” assenyala Mas.

La companyia va començar els assajos fa més de 4 mesos, i fa un mes i mig la van estrenar al seu poble; Bigues i Riells. Un cop l’hagin estrenat a l’Harmonia de Sant Andreu, després portaran l’obra a un altre poble. “Fins que parem, perquè ens han escrit una obra nova i ens hem de posar a treballar per estrenar-la al juny. Estem molt contents i amb ganes de fer gaudir a Sant Andreu del nostre treball”, assegura el director.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt