El diari independent de Sant Andreu de Palomar

cases-del-pont-guardia-urbana-editada-david-garcia-mateu

La Guàrdia Urbana desallotja les Cases del Pont

Societat

Els efectius dels UPAS de la Guàrdia Urbana finalment han aconseguit desallotjar a les ocupants de les cases del Pont. Després de dues hores, el cos policial ha conseguit sobrepassar la resistència que havien creat les ocupants a l’interior i les han fet fora. A primera hora del matí fins i tot s’han escoltat diversos artefactes explosius que no han trigat a alarmar alguns veïns i veïnes dels voltants. Fonts municipals afirmen que les persones que vivien a les cases estaven “més que avisades” que es produiria el desallotjament per aquestes dates.

 

Un cop buidades les cases i visitades per alguns responsables polítics de l’Ajuntament, els tècnics han començat a tapiar l’estructura. De fet les totxanes no s’han col·locat només a la porta exterior, sinò que també han enmurallat algunes obertures interiors de les cases, tal com es podia observar a peu de carrer. Des del Centre d’Estudis Ignasi Iglesias, Jordi Petit lamenta no poder haver visitat l’interior de la casa abans d’iniciar-se les tasques de cobertura de portes i finestres i ha assegurat a aquest mitjà que des de l’entitat demanaran una reunió urgent amb l’adminsitració local.

L’Ajuntament pretén rehabilitar les cases per destinar-les a equipaments municipals. Concretament, un centre d’interpretació històrica de Sant Andreu. En aquest projecte també treballa el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias. Una possibilitat, però, que encara no compta amb pressupost ni amb pla director. Amb el desallotjament, els serveis municipals el que pretenen és adequar i consolidar les estructures de les cases per avançar en el futur equipament. El consistori considera que les ocupants corrien perill dins de les cases, segons extreuen d’un informe d’arquitectes.

les-cases-del-pont-des-del-campanar-contra-les-cordes-editada-david-garcia-mateu

Les cases del carrer del Pont ja van estar envoltades de polèmica uns mesos enrere, quan una excavadora va destruir part del mur perimetral. Si bé en un principi el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament va considerar que era un element a protegir per estudiar-lo, després d’analitzar els desperfectes els arqueòlegs van observar que la muralla no tenia cap valor.
La casas més propera a l’estació de Sant Andreu Comtal ja va ser enderrocada premeditadament pel consistori andreuenc.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt