El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Són legals tots els pisos turístics de Sant Andreu?

Societat

Airbnb és la pàgina web més utilitzada per molts a l’hora de buscar pisos, legals o no, on passar un dies de vacances a ciutats d’arreu del món. Sant Andreu de Palomar no se n’escapa.

 

Fins a 62 referències, entre pisos i habitacions, són les que es poden trobar a la zona – d’un total de 17.369 que hi ha a Barcelona segons Inside Airbnb. El problemes arriben quan es vol saber si els allotjaments ofertats són legals i reuneixen els requisits de l’Ajuntament de Barcelona per ser Habitatges d’Ús Turístic (HUTS). En el mapa es poden veure com queden distribuïdes les dues categories, tot i que els punts no són comparables entre si, com explicarem a continuació.

Des del consistori barceloní s’estableix que els pisos turístics, per tal de ser legals i classificats com a HUTS, han de comunicar l’activitat a l’ajuntament i d’estar donats d’alta a l’Agència Tributaria. A més s’han de llogar per complet, no poden superar el nombre d’habitants que indica la cèdula d’habitabilitat i han de complir uns requisits mínims de qualitat. D’aquest tipus d’habitatges, a Sant Andreu de Palomar n’hi ha 33 (en verd al mapa).

Al seu torn, però, Airbnb no fa aquest filtre entre els pisos i habitacions que s’hi anuncien, tot i que dóna algunes advertències sobre quins pisos podrien ser il·legals. Tanmateix, aquest no queden exclosos i per tant entren dins el mercat. Descobrir amb exactitud quins són els pisos il·legals requereix de denúncies concretes en cada cas, ja que des d’Airbnb no s’obtenen adreces exactes dels habitatges, sinó localitzacions aproximades. Això fa que sigui impossible contrastar-les amb exactitud i saber quins són els habitatges legals o il·legals que s’hi ofereixen. És per això que des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha habilitat una web on els veïns o turistes que localitzin un pis turístic puguin comprovar si és legal o no i fer-ne la pertinent denúncia.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt