El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una trentena de veïns protesten contra la gestió de la crisi sanitària

Societat

Vespre de dimarts. Dues furgonetes de la unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra custodien la façana de l’Ajuntament de Sant Andreu. Als bancs de la plaça d’Orfila, tot d’avis expectants pel que pugui passar. Al cap i a la fi, la simple presència dels agents trenca la monotonia que respiren els carrers des de l’ordre de confinament per la COVID-19. Només un parell de minuts després que les campanes de la parròquia toquin les 20 hores, apareixen els manifestants convocats des d’ahir al matí per les xarxes socials d’Endavant (la principal pota política de la CUP Sant Andreu).

Banner Ajuntament 300x250
 

Sota el crit de “sanitat, pública” o “la solidaritat, la nostra millor arma”, una desena de manifestants han entrat a la plaça des del carrer del Segre rere una pancarta amb el lema “A Sant Andreu, la vida abans que el capital“. Si bé al principi han sigut pocs, de mica en mica s’han acabat de sumar més transeünts fins arribar a la trentena de concentrats. Tots ells, amb la mascareta posada i deixant una distància de seguretat que ha superat àmpliament els dos metres.

El fet que hagin restat estàtics entonant diferents càntics, però, no ha evitat que els Mossos també moguessin fitxa i despleguessin una línia de separació en mig de la plaça. Una posició que han mantingut al llarg dels 20 minuts, mentre avis, esportistes i famílies passejaven per la mitja plaça que ha quedat lliure. Espectadors de luxe que s’ho han mirat entre la sorpresa, l’aprovació i la recriminació als manifestants. Segons els han criticat alguns, “ara no toca organitzar aquestes protestes”. D’altres, en canvi, no han pogut evitar pensar que “si portessin una bandereta espanyola com a Madrid, no hi hauria tanta policia”.

Finalment i després d’intentar identificar a una concentrada que ha optat per escapolir-se, els Mossos d’Esquadra han demanat en primera instància a un dels congregats que comencessin a guardar les pancartes pel fet d’estar incomplint el Reial Decret. O dit d’una altra manera, els han convidat a quedar-se com uns vianants més, però sense elements que poguessin fer entendre que s’estaven manifestant. La raó: avui en dia l’Estat d’Alarma encara veta aquest tipus de concentracions.

Imatge de la plaça d’Orfila durant la concentració // DGM

Si bé en primera instància els concentrats han restat impassibles, poc després els agents s’han començat a dirigir als manifestants un per un per fer-los entendre que no podien seguir en aquesta actitud. Una dissolució pacífica de la concentració, però, que al final ha viscut segons de tensió després d’enxampar dels joves per identificar-lo. Pocs minuts més tard, els agents també han procedit a identificar l‘home que recollia la pancarta estesa a terra. Pel que fa a la resta de concentrats, aquests han marxat a poc a poc, sota la vigilància dels agents. La seva intenció, però, és tornar dimarts vinent per repetir la concentració.

2 Comentaris

 1. Benvolgudes companyes del Sant andreu express. Cal fer la remarca que la convocatòria no anava signada per Endavant. Per tant hi havia algunes persones que no tenen res a veure amb aquesta organització. Crec important dir-ho perquè si no, no estem informant correctament. I pot haver-hi gent qye deixi d’anar a les concentracions si se les posa, si o si, sota del paraigües independentista, senzillament, perquè no es independentista.
  Salut
  Seguim.
  Juntes, però diverses.
  Gracies

 2. Expres….Segons els han criticat alguns, “ara no toca organitzar aquestes protestes”.

  Correcto. Estás protestas en el fondo son Liberales. Yo decido por encima del Estado y de todo. En Madrid la derecha Liberal hace igual.

  Expres…D’altres, en canvi, no han pogut evitar pensar que “si portessin una bandereta espanyola com a Madrid, no hi hauria tanta policia”.

  Comentario absurdo. En Madrid hay hasta puñetazos y gente ensangrentada desde anoche. Lee medios de todo tipo y te enterarás.

  Y de fondo, las campanas que no falten..

  Recuerdo la música de la película “Esperame en el Cielo”, dedicada a Francisco Franco. El título de la película viene de la canción de Machín que lleva ese nombre. Empieza así: Ya suenan las campanas… Cultura popular franquista. Y católica.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt