El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Una andreuenca impulsa samarretes solidàries contra la COVID-19

Andreuencs

Lliçons de solidaritat en plena emergència sanitària. Aquest divendres s’ha posat a la venda la samarreta #JoEmCorono, destinada a recaptar fons per trobar la vacuna contra la COVID-19. Una iniciativa Made in Sant Andreu, ja que la seva impulsora és l’andreuenca i professora Núria Antonio i Aloy, qui ha participat en el seu disseny juntament amb el seu company de feina, Joan Cumeras i Costa. Tal com destaca la impulsora, tot el procés ha rebut la supervisió i el vistiplau de l’actor, Marc Clotet.

 

“Dies enrere vaig veure l’entrevista que li van fer al Doctor Mitjà i vaig pensar que jo també podia fer alguna cosa“, recorda Núria Antonio. “Va ser aleshores que vaig pensar a idear una samarreta destinada a recaptar fons per la investigació i gràcies a una amiga vaig poder posar-me en contacte amb l’actor Marc Clotet, a qui li va encantar la idea“, afegeix. Segons explica, la idea va encaminada a engrescar a la classe treballadora amb alguna cosa a canvi d’una petita donació: “Les donacions més fortes ja les fan els rics, l’objectiu és que amb la samarreta també s’apunti a participar la societat en general”.

Núria Antonio detalla que, un cop l’interessat compra la samarreta, els diners que recapta l’empresa tèxtil ja es guarden en un compte corrent específic i tot seguit es traspassen al compte de la campanya #JoEmCorono, que en realitat és el número de compte de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. “Com no hi ha res registrat i l’hospital no pot fabricar samarretes, ho hem estructurat d’aquesta manera”, relata. De fet, l’esmentada iniciativa forma part de la quarantena de projectes que s’han posat en marxa els darrers dies per recaptar fons, com ara la cançó ‘Escriurem’ que ha versionat Miki Núñez.

Si bé Antonio s’ha dedicat a fer el joc de paraules Combat Covid-19 que surt estampat, Cumeras és l’artífex de la imatge gràfica. A més, entre tots dos han aconseguit que Correos apliqui un preu d’entrega especial pel fet que es tracta d’un producte solidari i que tots els costos siguin els mínims per poder destinar més diners a la campanya. Fins i tot, amb l’objectiu d’internacionalitzar la samarreta, a l’esquena figura el lema #JoEmCorono en cinc llengües diferents. Tot i que fa escassament unes hores que la samarreta ha sortit a la venda, els seus impulsors asseguren que ja han rebut multitud de peticions de compra.

Per últim, recordar que la campanya #JoEmCorono està liderada per l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. L’objectiu és fer un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament, amb l’objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d’un altre projecte, també estem treballant en una vacuna contra el virus.

D’una banda, el Doctor Bonaventura Clotet i el Doctor Oriol Mitjà lideren un assaig clínic que pretén frenar la transmissió de virus. Per l’altra, els doctors Bonaventura Clotet, Roger Paredes, Julià Blanco, Jorge Carrillo i Nuria Izquierdo treballen en un projecte conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC), l’IRTA-CReSA i Grifols, que té com a objectiu desenvolupar fàrmacs, anticossos i una vacuna contra el nou coronavirus i altres futures amenaces similars. Segons apunten al portal web, per poder tenir els resultats el més aviat possible, necessiten l’ajuda de la població.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt