El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament cedeix a les peticions dels treballadors de Serveis Socials

Societat

Després que els professionals de l’Institut Municipal de Serveis Socials denunciessin a l’Ajuntament de Barcelona per les condicions de seguretat i salut laboral en què els feien treballar en plena crisi pel coronavirus, el consistori ha acceptat bona part de les seves peticions. Unes qüestions que, sobretot al centre de Sant Andreu, els sindicats UGT, CCOO, CGT i Intersindical-CSC consideraven que s’havien de solucionar de forma immediata, ja que la plantilla treballava en “situacions alarmants”.

 

Finalment divendres el consistori va enviar una nova instrucció a aplicar a partir d’aquest mateix dilluns, amb la que s’ha reduït l’horari d’atenció al públic de 9 a 14 hores, fet que també permetrà al personal tornar a casa mitja hora abans (en el seu cas, a les 15 hores). Així ho ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el delegat d’UGT a Barcelona, Miquel Rubio, qui ha valorat “molt positivament” les noves mesures. Si més no, també ha insistit en la necessitat de fer la darrera hora de feina des de casa per limitar encara més el contacte amb els companys i dotar-los d’eines telemàtiques.

Entre les noves mesures de protecció, destaca l’atenció a porta tancada i la mampara que s’ha instal·lat a la recepció dels Serveis Socials de Sant Andreu, la qual ha de servir per protegir de possibles contagis a les administratives. D’altra banda, els sindicats també han aconseguit que tots els tràmits burocràtics que acostumen a fer els usuaris, com signar papers, quedin ajornats fins després del confinament i s’ha convidat a fer totes les consultes telefòniques a través del número 93 619 73 11 . “També vam demanar que les visites domiciliàries fossin en cas d’urgència extrema i també ens han donat la raó”, ha expressat satisfet Rubio.

“Som els primers que entenem que la nostra tasca és essencial, però exigíem un mínim de condicions i continuarem reclamant millors condicions de teletreball i una major flexibilitat”, ha afegit. Pel que fa al personal que treballa a l’oficina de Sant Andreu, també s’ha reduït de dotze a deu professionals, més la persona de direcció, i ara centren els seus esforços a reclamar els test del coronavirus als treballadors: “Fa deu dies que la UGT reclama aquestes proves”.

Tot i això, UGT també celebra que en els darrers dies s’hagi fet arribar mascaretes i guants, ja que “fins ara era un material que no havia arribat del tot o teníem molt poc; ara pràcticament cada dia se’n reposa, és una passa endavant”, reconeix el delegat.

Fotografia | Els Serveis Socials ocupen els baixos de l’edifici del carrer d’En Paixalet // EMM Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt