El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Alerta veïnal per un franctirador a la plaça de Mossèn Clapés

Societat

Set coloms i un gat. Aquest és el registre oficial d’animals assassinats que arrossega el franctirador d’un interior d’illa. Més concretament, el parc interior que allotja el Casal de Gent Gran de Mossèn Clapés. Tal com ha pogut certificar l’associació DeGats, el veí fa servir una escopeta de perdigons per disparar als animals des de casa seva. Tot i que l’entitat animalista ja fa dies que va donar el toc d’atenció a la Guàrdia Urbana, fins aquest divendres que no s’ha posat en marxa cap investigació policial.

 

“Nosaltres vam trobar-nos amb què hi havia una problemàtica des del passat 15 de setembre, quan en una mateixa tarda vam trobar quatre coloms morts i un gat sense vida“, explica a L’Exprés de Sant Andreu la presidenta de DeGats, Isabel Losada. “Primer vam pensar que podria ser verí o que els animals s’havien alimentat d’alguna cosa en mal estat, però els resultats de la necròpsia del gat demostren que va ser mort per perdigonades“.

Aquest resultat científic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha arribat a les mans de l’entitat aquest mateix dijous. Si més no, Losada ja es feia la idea que el felí havia sigut abatut amb una escopeta. Dies abans “una de les voluntàries es va trobar amb un altre colom que encara era viu, pel que va decidir portar-lo al veterinari per si el podien salvar”. “En revisar les ferides, però, van trobar una perdigonada”, revela. Al colom, amb múltiples fractures i hemorràgies internes, finalment se li va aplicar l’eutanàsia.

A dia d’avui les voluntàries de l’entitat no saben quin veí de l’interior d’illa pot ser el responsable de la mort dels vuit animals. Una incògnita que no fa més que generar neguit entre aquestes i el mateix veïnat: “Les persones que anem a alimentar a la colònia de gats anem amb molta por des del passat 15 de setembre; aquest home és un perill públic i algun dia pot passar algun mal major”, denuncien. En el cas de la colònia que cuiden, aquesta ha passat de ser tres feilns a només dos: “Patim molt pels que ens queden”, sentència Losada.

Tota aquesta informació està en mans dels cossos policials? Segons les fonts policials consultades per La Vanguardia, no. Si més no, des de DeGats desmenteixen rotundament aquesta versió i denuncien l’actitud de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra amb aquest afer. “Inicialment vam anar a posar la denúncia i ens van dir que no ho podíem fer sense saber qui era l’autor o què havia passat realment, però quan vam anar per segona vegada a la Guàrdia Urbana amb el certificat veterinari, els agents locals no van voler registrar la denúncia“, assegura la presidenta de l’entitat.

Vista la negativa dels agents municipals, des de DeGats es va adreçar als Mossos d’Esquadra “i allà sí que vam deixar constància dels fets; vam denunciar el perill públic que suposava i vam demanar que s’obrís una investigació“. Ara, segons Losada, “les paraules dels agents de la Guàrdia Urbana i dels mossos no van ser gens encoratjadores“.

A l’esquerra de l’interior d’illa, la plaça de Mossèn Clapés / GOOGLE MAPS

L’entitat té constància que aquest mateix divendres un dels veïns del pati interior ha escoltat trets i ha decidit trucar als Mossos d’Esquadra, “però no s’ha presentat cap patrulla“, critica la responsable de l’associació. “A hores d’ara el que necessitem és que qualsevol persona que tingui alguna informació, ens l’avanci i estigui alerta per evitar qualsevol mal major”, sintetitzen.

En el mateix sentit, el regidor de JxCat, Jordi Martí, ha registrat dues preguntes a l’Ajuntament de Barcelona, on demana al Govern de l’alcaldessa, Ada Colau, quines mesures ha pres ja per identificar i denunciar a l’autor, i si ha atès als afectats. Per Martí, aquests incidents resulten “gravíssims i intolerables”. D’altra banda, el grup municipal d’ERC ja ha demanat, via xarxes socials, que “s’investigui, identifiqui i jutgi” al responsable. “Algú que menysprea la vida dels animals, menysprea la vida de tothom“, han afegit els republicans.

Fotografia | DeGats

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt