El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els animalistes boicotegen uns Tres Tombs massius

Societat

Festa i reivindicació. Per segon any consecutiu, la presència d’una vintena d’animalistes ha tornat a ser el fet més destacat dels Tres Tombs de Sant Andreu. A diferència de l’edició anterior, aquest diumenge els activistes no només s’han conformat amb una concentració silenciosa prop de la parròquia de Sant Andreu de Palomar, sinó que s’han sumat a la cavalcada, situant-se just davant de la carrossa de l’alcaldessa Ada Colau per boicotejar-la. Tant l’acció com la resposta de la immensa majoria d’andreuencs que han seguit massivament el recorregut ha sigut cívica i no s’han produït incidents.

 

Pel que fa a la festivitat de Sant Antoni, els veïns i veïnes s’han tornat a bolcar als carrers per gaudir de la presència de les carrosses, els cavalls i les bandes de música, com ara la que ha aportat la Casa de Granada. A més, el mossèn Josep Soler ha tornat a beneir a les desenes de gossos, gats i fins i tot alguns ocells que han acostat alguns veïns i veïnes.

La cavalcada, encapçalada amb l’habitual presència de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana (però sense els músics), novament ha fet el tret de sortida a la plaça d’Orfila, encara que el recorregut no ha sigut el mateix de l’habitual. Com a conseqüència de les obres que afecten diferents vies de Sant Andreu de Palomar, l’organització i el Districte han traçat un circuit que, tot i passar per Torras i Bages, el carrer Gran i Joan Torras, s’ha centrat sobretot a la rambla de Fabra i Puig (on s’han fet les tradicionals tres voltes).

Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, enguany els Tres Tombs han sortit amb un menor nombre de carrosses respecte a altres anys. Segons els responsables, aquest fet s’ha degut al fet que algunes hípiques no han pogut venir enguany o han decidit anar a altres festivitats del territori català. Tot i això, el nombre de quilos de caramels que s’han llençat des dels carruatges ha sigut similar al del 2018.

Tres Tombs de Sant Andreu 2019 / DGM

Per últim, posar de relleu la tònica reivindicativa que ha mantingut tota la cavalcada. Segons han emfatitzat els animalistes a aquest mitjà de comunicació, la seva protesta ha volgut mantenir el caràcter “silenciós”, tot i que no s’han estalviat algun comentari pujat de to per part d’algunes persones del públic. La protesta ha sigut organitzada per la plataforma Barcelona Animal Save i tal com ha volgut remarcar el portaveu de PACMA, Xavier Martí, la seva intenció ha sigut la de “denunciar l’explotació a què són sotmesos els cavalls simplement pel nostre divertiment“.

Respecte al fet que l’Ajuntament que es declari una institució “defensora dels animals”, Martí ha considerat que aquest missatge està carregat “d’un cinisme i d’una hipocresia increïble”. Al seu parer, resulta “hipòcrita” que l’Ajuntament no renovi les llicències de les carrosses turístiques de la Rambla, però que per contra fomenti celebracions com la de Sant Antoni. “Els cavalls dels Tres Tombs no pateixen? Això és una gran incoherència”, ha denunciat. Més enllà d’Ada Colau, als Trems Tombs també han desfilat polítics de primera fila municipal, com ara Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Montse Benedí (ERC), Carina Mejías (C’s), Xavier Trias (PDeCAT), Carmen Andrés (PSC) Raimond Blasi (PDeCAT), Neus Munté (PDeCAT), Aberto Fernández (PP) o la regidora del Districte, Laia Ortiz (Comuns).

Vota a l’enquesta per dir la teva!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt