El diari independent de Sant Andreu de Palomar

tres tombs infernals 7david garcia mateu

Els animalistes es manifesten per primer cop contra els Tres Tombs

Societat

Per primera vegada en els darrers anys, els Tres Tombs de Sant Andreu s’han vist marcats per les consignes crítiques d’una trentena de persones que s’han concentrat contra l’explotació animal. Tal com han reivindicat en unes pancartes exhibides a la plaça d’Orfila: “Els cavalls estan al planeta amb nosaltres, no per nosaltres”, han denunciat entre altres proclames.

 

Tot i la manifestació, la 91a edició dels Tres Tombs s’ha celebrat amb absoluta normalitat i ha aconseguit aplegar a més de 9.000 andreuencs i andreuenques al carrer, segons la Guàrdia Urbana. Només un petit ensurt ha despertat el pànic entre el públic, quan un cavall ha passat a estar fora de control i ha hagut de ser frenat per un veterà participant de la Cavalcada. L’incident, però, no s’ha cobrat cap lesionat i la desfilada ha pogut continuar sense problemes.

Com és habitual, els més petits de les cases han omplert les seves butxaques de caramels, els quals s’han llençat per un nou recorregut centrat en la Rambla de Fabra i Puig. Si més no, la benedicció als animals oferta pel mossén de la Parròquia de Sant Andreu s’ha celebrat davant de l’edifici religiós, com és habitual. De fet, els Tres Tombs de Sant Andreu es porten celebrant des de 1924 en honor a Sant Antoni Abad, patró dels animals.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt