El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

La renovació de l’L1 deixarà sense servei el tram de Navas a Fondo

Societat

Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, l’L1 de metro quedarà fora de servei durant dos mesos entre les estacions de Navas i Fondo per obres de manteniment. Així ho acredita un document al qual ha tingut accés aquest mitjà de comunicació, el qual no precisa amb concreció els mesos del tall, però que sí que explica els motius de la renovació.

 

Segons assenyala l’esmentat document, l’empresa pública Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA substituirà les vies que hi ha entre les estacions de la Sagrera i Torras i Bages, després que les actuals hagin finalitzat el seu període de vida útil. De fet, la idea és canviar les actuals vies de balast (aquelles que compten amb pedres entre els rails) per unes vies en placa noves (rails anclats a plaques de formigó).

Tot i que encara no hi ha empresa adjudicatària ni calendari en ferm, el que és gairebé segur és que el tall del servei es durà a terme entre les estacions de Navas i Fondo i serà de dos mesos. Si més no, cal tenir en compte que no totes les tasques es concentraran en aquesta seixantena de dies, ja que els operaris també treballaran durant els mesos previs en horari nocturn (de diumenge a dijous, entre la 1 i les 4:15 hores de la matinada). És a dir, quan els combois no circulin.

En línies generals, però, sí que se sap que el conjunt de treballs s’allargarà durant nou mesos (comptant els mesos de tall absolut i els de treballs nocturns). Mentre que l’inici de les obres està previst pel proper desembre, els treballs no finalitzaran fins al setembre del 2019. En total, la renovació de la infraestructura suposarà una inversió de més de 20 milions d’euros.

Fotografia | Un metro aturat a l’estació de La Sagrera / DGM

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt