El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Demanen presó pel bomber que va instal·lar una càmera oculta

Societat

La Fiscalia i l’Ajuntament de Barcelona han demanat al jutge que condemni a sis anys de presó a José Manuel Z., funcionari del Parc de Bombers de Sant Andreu. Tal com s’ha fet públic, l’acusat hauria instal·lat una càmera oculta en els vestidors de les seves companyes per tal de gravar-les quan es canviaven i dutxaven. Segons la investigació, l’activitat delictiva l’hauria dut a terme entre juliol i setembre del 2015.

 

Cal posar de relleu que tan bon punt es va descobrir que el bomber hauria instal·lat una microcàmera sota la pica de l’aixeta, el gerent de Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona va obrir un expedient disciplinari. Després, tota la documentació es va entregar al jutgat de guàrdia de Barcelona, amb l’objectiu de posar la corresponent denúncia. En total, a l’home se l’acusa de tres delictes contra la intimitat.

Què va registrar la càmera? Tal com han recuperat els experts en informàtica dels Mossos d’Esquadra, l’aparell contenia imatges de les funcionàries despullades i en roba interior. A més, entre les imatges sortia el mateix individu quan col·locava el dispositiu a l’emplaçament amb un velcro, qüestió que ha facilitat la seva immediata identificació, segons ha publicat La Vanguardia.

Des del 21 d’octubre de 2015 que José Manuel Z. està suspès de les seves funcions i sou de forma cautelar per l’Ajuntament de Barcelona, ja que encara no hi ha cap sentència sobre el cas. De totes maneres, s’ha de destacar que el jutge ja ha desestimat un recurs de l’acusat i que el darrer 8 de setembre el consistori ha presentat un nou escrit contra el funcionari expedientat. Per últim, assenyalar que l’Ajuntament ha posat a disposició de les afectades el seu servei jurídic i els ha ofert suport i acompanyament.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt