El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tren de Rodalies / Eldelinux - FLICKR

Els maquinistes convoquen sis dies de vaga contra els retards

Societat

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) ha convocat sis dies de vaga en el servei de Renfe per reivindicar noves inversions en la xarxa ferroviària. Tal com han explicat en un comunicat, les aturades previstes pels dies 2, 9, 11, 12, 13 i 14 de març tenen la intenció de pressionar a la direcció de Renfe perquè posi fi a les carències de la infraestructural.

 

Com a exemple, els treballadors de l’operadora assenyalen als retards, els quals “es produeixen dia a dia” a Rodalies. “Tots com a conseqüència de la manca de processos de manteniment, tant en la infraestructura com en el material que presta servei, juntament amb la manca de personal patent en tot el col·lectiu”.

Tal com ha avançat el sindicat, els maquinistes s’oposen “a seguir realitzant la feina d’una forma inadequada, amb afectació tant pels treballadors com pels mateixos usuaris”. En aquest sentit, destaquen la manca de personal, factor que els impedeix cobrir tot el servei “de manera adequada”.

“Tot això fa impossible que la qualitat del servei sigui igual a la que s’oferia fa alguns anys”, destaquen. A més, critiquen al Ministeri de Foment que ofereixi noves ofertes, com ara l’AVE low cost batejat com a EVA, mentre en altres serveis “es manifesta “la impossibilitat” d’encarar els serveis “per manca de recursos”.

Per últim, els treballadors asseguren que fa temps que esperen que l’empresa pública els convoqui per dur a terme la reunió del Comitè de Vaga on “si existeix interès per part dels organismes implicats, es podria arreglar la situació generada”, però emfatitzen el fet que encara no han tingut resposta. Per aquest motiu, asseguren que “ens hem vist obligats a prendre les úniques mesures que estan a la nostra mà per solucionar aquest conflicte”. És a dir, la vaga.

Fotografia | Tren de Rodalies / Eldelinux – FLICKR

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt