El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Govern de Sant Andreu ha reculat en les seves intencions / XAVI VILLAR

La fira de la Festa Major estarà fora de Sant Andreu de Palomar

Societat

Tal com ha pogut saber en exclusiva L’Exprés de Sant Andreu, l’Ajuntament del Districte de Sant Andreu ha decidit ubicar la fira de la Festa Major al Parc de la Maquinista, en la cantonada dels carrers de Sant Adrià i de Ferran Junoy. De fet, l’ubicació final s’ha decidit poques setmanes abans que els firaires comencin a instal·lar les atraccions, les parades d’alimentació i les tómboles.

 

Des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar asseguren que la decisió d’ubicar les atraccions fora del territori ha sigut “purament política” i fonts del Govern del Districte avancen que l’any vinent procuraran que la instal·lació estigui dins del terme territorial de Sant Andreu de Palomar. Tal com argumenten, “el volum d’obres a Sant Andreu amb el Mercat, l’Institut Martí Pous, les cases [de la Fabra i Coats], el Parc d’Antoni Santiburció i les obres del carrer de Lanzarote fan que el tros disponible de carrer sigui molt complicat de trobar”. A més, des del consistori afegeixen que “les mides de seguretat i d’evacuació ens condicionen [a l’hora d’ubicar les activitats].

Per tal de reduir en la mesura del possible les molèsties als veïns i veïnes de La Maquinista, les mateixes fonts asseguren que “es limitarà molt l’horari” de les atraccions. A més, aquestes veuran retallada la seva estada, ja que a diferència d’altres anys només estaran 10 dies en funcionament (més dos dies pel muntatge i desmuntatge).

Una qüestió a la qual s’afegeix el nombre d’atraccions i parades recreatives; segons l’Ajuntament la fira serà igual o més petita que la de l’any passat. Per últim, cal destacar que els firaries també tindran com a veïns nocturns alguns concerts, com els que organitza la Festa Major Reivindicativa.

El canvi d’emplaçament de les atraccions s’ha vist condicionat principalment per la instal·lació de la carpa provisional del Mercat de Sant Andreu al carrer de Sant Adrià. Si bé en un principi l’Ajuntament havia previst desplaçar el reclam infantil i festiu al carrer de Fernando Pessoa, l’organització veïnal va aconseguir aturar aquesta opció i obligar al Govern del Districte a fer marxa enrere.

La fira / XAVI VILLAR
El carroussel serà una de les clàssiques atraccions que tornarà enguany a Sant Andreu / XAVI VILLAR

De fet, els veïns no es van estar de criticar en la darrera Audiència Pública del Districte la manca de diàleg de la regidora Carmen Andrés amb el veïnat. “Abans de fer qualsevol proposta, parleu seriosament amb els veïns afectats”, li aconsellava a Andrés el vocal de l’AVV de Sant Andreu Nord – Tramuntana, Carlos Blanc.

En aquest sentit, cal recordar que els veïns d’aquesta via enganxada a la trinxera ferroviària no al·legaven problemes de soroll com a motiu per rebutjar als firaires com veïns temporals. La seva denúncia anava encarada principalment a com podria contribuir el tall del carrer a agreujar la difícil mobilitat per la zona, en una temporada que el centre comercial La Maquinista atrau milers de vehicles.

Si més no, la darrera decisió del consistori és ferma, asseguren les fonts municipals. Per tant, ja es pot considerar com a oficial que les atraccions i la resta d’establiments que conformen la fira aniran a parar a la cantonada del Parc de La Maquinista més propera a Sant Andreu de Palomar.

3 Comentaris

  1. Perfecte la decisió de la Comissió de Festes. El cacao que comportaria anar per aquests carrers cap al centre comercial seria monumental (que ja normalment ho és). I estic totalment d’acord en que la fira tingui menys dies. És moltíssim temps per a una fira de barri. La més llarga inclús que la de Gràcia o qualsevol fira més important. A més estem en temps de retallades per altres qüestions més importants. Aquesta durada hauria de ser per sempre. Deu dies són més que suficients per la canalla i pels més grans!!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt