El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Capella dels Segadors. David Garcia Mateu

CiU escanya al Govern amb la Capella dels Segadors

Política

La Capella dels Segadors és la nova punta de llança del grup municipal de CiU a Sant Andreu. En la darrera comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el seu regidor, Jaume Ciurana, va demanar explicacions a la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, sobre com s’havia avançat en el tràmit per declarar la Capella dels Segadors com a bé històric d’interès local. Per ara, però, sembla que el Govern només preveu estudiar l’edifici.

 

El passat mes d’octubre CiU va aconseguir aprovar al plenari una proposició en què instava a l’Ajuntament a declarar la Capella dels Segadors com a bé històric d’interès local. Com que no hi havia noves notícies sobre la qüestió, Ciurana va plantejar un nou prec al Govern municipal: “Què s’ha fet des d’aleshores?”. Segons la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, donar-li la dotació pressupostària suficient per “fer l’estudi previ del bé patrimonial” i després “comprovar si la catalogalització és l’adient”.

Davant d’aquesta resposta, Ciurana es va mostrar sorprès que quatre mesos després “només s’hagi preparat la partida pressupostària”. A més, va criticar públicament que el vespre anterior el Conseller Tècnic del Districte de Sant Andreu, Ivan Marzá, demanés “la proposició, perquè no sabia ni de què li parlàvem”.

La intenció dels convergents és la de declarar l’edifici històric “per poder exigir després a l’Església que l’arregli”, ja que és de la seva propietat. “Crec que no caldria ni investigar; facin una declaració amb els estudis interns de l’Ajuntament”, demanava Ciurana. “Em sembla que això no costa res, és només una qüestió de voluntat”, afegia.

Andrés, per la seva banda, va assegurar que “acceleraria la voluntat política”, tot i que va recordar al conseller de l’oposició que ell “no ho va fer quan era tinent d’alcalde de cultura”. A més, la regidora va afirmar que ja havien entregat la proposició al Departament de Patrimoni Històric i Artístic perquè comencessin a fer els estudis previs.

Fotografia | Capella dels Segadors / DGM

1 Comentari

  1. La nul·la sensibilitat d’aquests de Barcelona no val per a res, com ha estat sempre. O bé se’ls agafa per l’entrecuix i se’ls fot d’esquena contra la paret, o és que ni s’enteren de què se’ls hi parla quan són temes de Sant Andreu de Palomar. De fet, la Capella del Segadors, és Monument Històric d’Interès Nacional …tot i que això, a aquesta colla actual que són a cap davant, si que també tan se’ls ben en fot.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt