El diari independent de Sant Andreu de Palomar

casa okupada del carrer gran de sant andreu / David García Mateu

Okupen una casa senyorial al carrer Gran de Sant Andreu

Societat

Aquest matí de dissabte s’ha fet públic que la casa situada al número 212 del carrer Gran de Sant Andreu ha sigut okupada. La finca, d’aspecte senyorial, és la que fa cantonada amb el carrer de Sant Adrià i segons els seus nous inquilins “portava més de dos anys tancada”. Tal com han explicat en un comunicat, la seva intenció és de “convertir un espai abandonat en un habitatge”.

 

L’okupació de la llar té un “clar component polític”, asseguren. “Es tracta d’una mansió senyorial entregada a la fastigosa opulència de, possiblement, una de les famílies més poderoses de la burgesia andreuenca”. Una opinió que justifiquen amb el material documental trobat a l’interior de l’edifici, el qual faria referència a la immobiliària CAFUR, amb seu al carrer de Balmes. Al portal immobiliari d’aquesta empresa, però, no hi cap referència a l’esmentat habitatge.

Algunes de les persones que han entrat a la casa ja van okupar les Cases del Pont i el bloc de pisos del carrer de Portugal, desallotjat fa escassos dies. Tal com critiquen, “els preus i els requisits per accedir a una vivenda cada cop són més elitistes“, problema al qual volen fer front mitjançant l’okupació “per defensar les nostres cases i les nostres vides”. De fet, es congratulen “d’atacar la propietat d’especuladores i fortunes construïdes sobre la nostra misèria i explotació”.

Advertència legal penjada a la porta de la casa okupada / David García Mateu
Advertència legal penjada a la porta de la casa okupada / David García Mateu

En el manifest asseguren que no volen “pagar un lloguer en aquesta societat caníbal, on l’acumulació de capital està per sobre de la sostenibilitat de la vida”. A la porta de la casa han penjat un document on fan una “advertència legal” als particulars i cossos policials que tinguin intenció d’entrar al que ara consideren el seu domicili. “No tenim intenció de marxar”, declaren i insten a qualsevol persona que no estigui d’acord amb la seva acció a seguir la via judicial.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt