El diari independent de Sant Andreu de Palomar

teatre pels descosits obra harmonia david garcia mateu

Les complicades relacions entre mares i filles pugen a l’escenari

Cultura

El teatre de la crueltat en tota la seva esplendor arriba a Sant Andreu. ‘La Reina de la Bellesa de Leenane’ s’estrena divendres dia 13 a l’Ateneu Harmonia. Una representació sobre les relacions escabroses entre dues dones: mare i filla, i dos germans. La companyia Teatre pels Descosits és l’encarregada de donar-li vida.

 

Es tracta d’una peça de Martin Mc Donagh que va rebre el premi de la crítica de Nova York a la millor obra l’any 1998. Dues dones viuen soles als afores d’un poble, Leenane. Una dona gran, mare manipuladora, i la seva filla, soltera de quaranta anys que somia amb trobar un home. “La filla passa de la mare i no la pot veure ni en pintura. La progenitora es mostra desagraïda amb la tasca de la seva filla que s’ha dedicat sempre a cuidar-la”, explica Carles Muntaner, director de l’obra.

Feia molt temps que Muntaner tenia ganes de posar en escena ‘La Reina de la Bellesa de Leenane’, i per fi s’ha pogut treure aquesta espina que tenia clavada. Ha trobat els actors adequats per dur-la a terme, i després de mesos d’assajos el dia de l’estrena ja ha arribat.

Els assajos han transcorregut amb normalitat, però amb l’arribada de les vacances de Nadal es van complicar una mica les coses. “Quan falta poc temps per estrenar els actors es posen nerviosos, però també fan grans esforços. Estic segur que sortirà bé, el text està ben interioritzat” assegura el director. L’obra serà representada a la sala gran de l’Ateneu l’Harmonia fins diumenge 15 de febrer.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt