El diari independent de Sant Andreu de Palomar

enric-fernandez-velilla-psc

‘A La Maquinista, en transport públic’

Opinió

Any rere any es repeteix el col•lapse circulatori al voltant de La Maquinista quan arriben les Festes de Nadal. Però també es produeix cada dissabte, quan comencen les rebaixes, i en altres dates de gran activitat comercial. El problema és molt greu perquè posa a prova la salut, la paciència i el dret a viure en un entorn de qualitat que tenen els veïns dels entorns . Fums, soroll, dificultats per arribar al propi domicili, són alguns dels problemes que s’hi troben cada cap de setmana.

Banner Ajuntament 300x250
 

Amb la situació actual, a’ha de promoure i apostar decididament per l’accés amb transport públic. Impulsar un pla de mobilitat integral treballat entre l’Ajuntament, els veïns i el centre comercial, per tal d’alleugerir la situació que es viu setmana rere setmana. Una altra cosa serien els moments de gran demanda puntual com les festes de Nadal i Reis, que ara ja tenen un pla de mobilitat específic.

L’accés amb transport públic ha de ser promocionat i incentivat per la via de tenir un servei de qualitat, amb cadències de pas suficients, i a un preu assequible. Però per incrementar l’eficàcia d’aquestes mesures també caldria limitar l’accés de vehicles privats, ja sigui per la via de reduir accessos o bé impedint que s’incrementi l’oferta d’aparcament al centre comercial. Pensem que propostes com la utilització de vies alternatives per al transport privat serien contraproduents perquè facilitarien encara més l’arribada de cotxes, incrementarien la població afectada pels problemes ambientals i dificultarien la promoció del transport públic.

Per complicar encara més les coses, durant el mandat anterior el govern de CiU, amb el Partit Popular, van aprovar l’ampliació de La Maquinista. Si tenim problemes greus ara, què passarà quan s’incrementi la superfície comercial? Des del govern municipal s’està treballant per evitar que l’impacte de l’ampliació col•lapsi definitivament els accessos al Bon Pastor i Sant Andreu, amb una oposició ferma als plans del centre comercial per crear un nou aparcament de 7000 places. Fem tard per impedir que tiri endavant l’ampliació de La Maquinista, però encara estem a temps de que el seu impacte en l’entorn sigui el menor possible.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt