El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Com una baula’

Opinió

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre a velocitat de la llum.

 

Com una baula també pots encadenar els viatges, per què quan sembla que ja has arribat al destí, descobreixes nous llocs per anar.

Com una baula fas noves excursions i nous cims, per què quan arribes dalt de la muntanya veus que l’horitzó sempre va més enllà.

I de la mateixa manera també com una baula s’enllacen les lectures. En començar un llibre gaudeixes del que t’aporta en el present immeditat, però sempre, sempre, hi ha un més enllà i descobreixes que tens pendent noves lectures. Els autors contemporanis em porten a altres autors contemporanis o als clàssics, els clàssics en remeten a altres clàssics més antics. Així doncs la novel·la juvenil de la Care Santos Mentida em va portar ja fa uns anys al Vigilant del camp de sègol, de Salinger. Aquesta primavera Hamnet, l’extraordinària novel·la de Maggie O’Farrell, m’ha portat al Hamlet de Shakespeare, i el que vaig llegir durant el confinament, Dimonis de Fiódor Dostoievski m’ha portat a Eugeni Oneguin d’A. Puskin. I me’ls he llegit aquest estiu, i m’han agradat i m’ho he passat molt bé. Però és clar, com algú va dir sàviament “no som el que llegim, sinó el que tenim pendent de llegir” de manera que ara la llista de lectures pendents, com una baula, en lloc de disminuir, ha crescut.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Empatx’

Durant el confinament per alguns de nosaltres els llibres van ser una
Vés a dalt