El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fundació Vidal i Barraquer guanya el Premi Sant Andreu

Societat

El projecte ‘Rec i Acció’ de la Fundació Vidal i Barraquer s’ha emportat el Premi Sant Andreu Especial 2023 davant d’una plaça d’Orfila plena a vessar. Un guardó que ha servit per reivindicar la feina comunitària de l’entitat, basada en la prevenció, el diagnòstic i tractament de la salut mental, tant des del vessant clínic, com de recerca i docència.

 

Malgrat que la fundació no compta amb seu al Districte de Sant Andreu (és de Sant Gervasi de Cassoles), el jurat ha tingut en compte el projecte pel fet d’executar-lo amb l’alumnat de 4t d’ESO dels instituts IES Doctor Puigvert i IES La Sagrera-Sant Andreu. De fet, la iniciativa també suposarà el rodatge d’un curtmetratge sobre “quina és la mirada sobre salut mental”. El film haurà de servir per identificar les necessitats que pot tenir una comunitat educativa en relació amb la salut mental.

Pel que fa al Premi Sant Andreu al Millor Projecte, enguany ha recaigut en l’associació La Trini Solidària. El projecte es titula “Trinitat Vella, un barri solidari” i aspira a donar suport a les famílies més vulnerables del barri. El seu objectiu és donar d’aliments i estris de cura personal, crear una xarxa de col·laboració entre els serveis municipals i l’entitat, abaratir el màxim possible les factures de llum i gas, tramitar el bo social, fer petites reparacions de la llar, i suport en tràmits, problemes d’habitatge i tràmits i material d’escolarització.

En paral·lel, els Premis Sant Andreu 2023 també han volgut reconèixer la trajectòria del director artístic de l’Esbart Maragall, Enric Martínez Escuder. Una condecoració que ha anat acompanyada de la coreografia “Ballant amb Al Tall”, interpretada pels seus dos fills, Dídac i Berta Martínez. Posteriorment, la presidenta de l’Associació de Veïns del Bon Pastor, Paquita Delgado Espín, també ha rebut una segona distinció com a reconeixement de tota una vida dedicada a la lluita veïnal.

Respecte al teixit social, quatre entitats també han rebut la distinció per aniversari: el Club Esportiu Fabra i Coats (10 anys), l’Associació d’afectats del Virus Herpes (10 anys), la Fundació Osas (50 anys) i el Col·legi Mare de Déu dels Àngels de La Sagera (125 anys).

Per últim, el premi a títol pòstum s’ha entregat als fills de Ramon Garrabella, històric president de l’Ateneu Obrer de Sant Andreu de Palomar.

Per primera vegada els Premis Sant Andreu han comptat amb l’obertura del Ball del Colomí de la Germandat Andreuenca i Basketbeat, entitat guanyadora del premi al Millor Projecte l’any passat, ha obsequiat el públic amb una actuació.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt