Obres les portes el tanatori annex al cementiri de Sant Andreu

Societat

El tanatori, al costat del cementiri. Aquest mes de desembre ha obert les portes el nou edifici d’Áltima, l’empresa de serveis funeraris que des de fa anys ja opera des de fa 15 anys el tanatori de la ronda de Dalt. Tal com l’han presentat els seus responsables, el Tanatori Áltima Sant Andreu està enfocat a oferir “un servei de proximitat i de màxima qualitat”.

 

Ubicat al costat de la masia de Can Valent i del cementiri de Sant Andreu (avinguda Rio de Janeiro, 55-57), el tanatori és una instal·lació “moderna, altament funcional i integrada en l’entorn”. De fet, l’operadora ha primat crear “espais amplis i confortables” per a les famílies i amics, tal com ha emfatitzat la gerent d’Áltima a Barcelona, Montse Reymóndez.

En aquest sentit, destacar que el centre d’una única planta compta amb un oratori multiconfessional amb aforament per a 153 persones i quatre sales de vetlla dotades de llum natural (cadascuna amb el seu propi bany, espai per al difunt, guarda-roba i zona de refrigeri). En paral·lel, les instal·lacions també disposen d’una recepció, dos despatxos d’atenció a les famílies, dependències tècniques, una sala d’espera, expositor de flor, una zona comuna de cafeteria i un aparcament.

L’oratori multiconfessional // ÁLTIMA

En la seva aposta per la sostenibilitat, l’edifici s’ha construït amb materials basats en el mínim impacte ambiental i compta amb 166 plaques solars per a garantir l’autoconsum energètic. Els vidres que s’han instal·lat són específics per a millorar l’aïllament tèrmic i acústic i la coberta i la resta d’espais verds de l’equipament estan enjardinats amb espècies autòctones amb baixes necessitats hídriques. Per últim, destacar que Áltima ha apostat per potenciar l’ús dels vehicles elèctrics en tots els desplaçaments, cotxes fúnebres, ambulàncies i vehicles comercials.

Des de mitjans de desembre que el nou tanatori resta obert les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*