El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El TEB impulsa el projecte FàcilMent per millorar la comunicació

Societat

El Grup cooperatiu TEB, amb seu a Sant Andreu de Palomar, ha impulsat el projecte FàcilMent amb l’objectiu de millorar la comunicació i l’accés a la informació de les persones amb problemes de comprensió lectora. Segons han explicat, la nova eina permetrà la participació comunitària als col·lectius amb dificultats cognitives, mentre que a la vegada permetrà generar llocs de treball per a persones amb discapacitats intel·lectuals.

 

El projecte suposa una ajuda a les empreses i administracions per tal que es puguin comunicar “de manera més clara i ser accessibles a persones amb discapacitat, gent gran i altres col·lectius amb dificultats de comprensió lectora”, ha detallat la representant del Grup Cooperatiu TEB, Pepa Muñoz. Tal com ha afegit, l’epicentre del servei seran les persones amb discapacitat intel·lectual, a les quals se’ls dotarà d’un lloc de feina perquè facin de validadores de documents escrits en lectura fàcil. “Gràcies a aquesta feina, podran accedir a un lloc de treball”, ha emfatitzat.

El Servei Integral FàcilMent vol ser una eina per desenvolupar l’accessibilitat cognitiva que inclou la Llei d’Accessibilitat Universal. D’aquesta manera, el servei permetrà posar a l’abast de la ciutadania documents en lectura fàcil que fan referència als drets laborals i cooperatius, i guies que facilitin la inserció laboral, la comprensió de la banca ètica o que ofereixin eines a l’administració pública per comunicar-se millor amb la ciutadania. En l’àmbit de la cultura, s’adaptaran a lectura fàcil les novetats editorials i també es treballarà per apropar la informació d’actualitat a tothom a través d’un blog en lectura fàcil.

Per últim, destacar que el projecte compta amb la participació de les cooperatives Abacus, L’Apòstrof, Suara, Sepra i Xarxa Ambiental i la col·laboració de Crític, Alternatives Econòmiques, Sambucus i la Fundació Finances Ètiques. Segons Muñoz, la participació de totes aquestes entitats permetrà transformar l’entorn de les persones amb dificultats de comprensió lectora des dels valors i principis “de la participació, l’autogestió, el suport mutu i l’interès per la comunitat”.

Fotografia | Un dels qquips de validadores de textos de lectura fàcil // TEB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt