El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El preu de l’energia posa en risc el futur del petit comerç

Economia

El preu de la factura de la llum s’ha encarit tant en els últims mesos fins al punt que un grup de comerços de Sant Andreu han dit prou. L’Eix Comercial ha decidit sumar-se a la protesta proposada per Barcelona Comerç que consisteix en una apagada massiva que ha tingut lloc aquest divendres 28 d’octubre a les 12 hores. Durant un quart d’hora, els comerços dels vint-i-tres eixos de Barcelona han apagat tota la il·luminació dels seus establiments.

Banner Ajuntament 300x250
 

Es calcula que a Sant Andreu la participació ha sigut d’una vintena d’establiments els que han apagat les llums i en algunes zones s’han concentrat a les portes dels establiments amb cartells amb el hashtag #SenseLlumNoHiHaComerç. “Sabem que són quinze minuts, però al final petites coses canvien el món. Hem d’intentar participar en tot el que sigui reivindicar-nos per intentar que ens facin cas”, ha exposat la responsable de la Floristeria Iris, Vanessa Higueras.

La protesta s’ha fet amb la finalitat de reclamar una sèrie de mesures urgents per tal que els comerços puguin fer front a la crisi que els ve a sobre. El passat 18 d’octubre l’Eix de Sant Andreu feia difusió d’un comunicat on es presentaven aquestes mesures: des de la bonificació de quotes de la Seguretat Social i treball autònom, fins a la reducció del 21% d’IVA al 4%. També reclamen ajudes directes que compensin la totalitat de la diferència de la factura de la llum respecte a l’any anterior, que en molts casos s’ha duplicat o fins i tot triplicat.

“La factura de la llum del setembre del 2021 va ser de 587,34 € i el mateix mes del 2022 ha passat a ser de 2.176,45 €, més del triple d’un any a l’altre”, ha detallat des de la carnisseria i xarcuteria Mario González el seu mateix propietari. És un dels molts comerços que es veuen afectats per la crisi de l’augment del preu de l’electricitat i que han decidit assumir aquest sobre cost mitjançant una reducció del seu marge de benefici per tal que no repercuteixi en el preu final pel consumidor, exposa el responsable de la Cansaladeria Puig i president de l’Eix Comercial, Pròsper Puig. Tal com adverteix, si la factura de la llum segueix l’escalada de preus, començarà a endur-se pel davant alguns comerços de Sant Andreu.

Fotografia | ARXIU

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt